Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΑΣΕΒΕ
Ολοι στην απεργία, όλα τα μαγαζιά κλειστά

Με το σύνθημα «όλοι στην απεργία, όλα τα μαγαζιά κλειστά», την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί «το συνδικαλιστικό κίνημα να παραμερίσει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να τραβήξει στο δρόμο του Αγώνα, να οργανώσει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στη Γενική Απεργία».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ότι «έχουν αποφασίσει να ξεπαστρέψουν την πλειοψηφία των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Μικρών Εμπόρων - αυτοκινητιστών. Αυτό το στόχο έχουν όλα τα μέτρα που φέρνουν. Με τη μείωση μισθών και συντάξεων φτωχαίνουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και συγχρόνως βουλιάζουν μικρομάγαζα, βιοτέχνες, επαγγελματίες από την πτώση της κατανάλωσης.

Με την αύξηση της φορολογίας, με το φορολογικό συντελεστή στο 30%-35%, την κατάργηση του αφορολόγητου και τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια βάζουν ταφόπλακα και σε όσους μέχρι τώρα κατάφεραν να τα φέρνουν βόλτα. Με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και την αύξηση του χρόνου εργασίας σε 20, χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δε θα πάρουν σύνταξη ποτέ».

Τέλος, η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ «η πολιτική που μας αφανίζει πρέπει να ανατραπεί, με τους ενωμένους Αγώνες, με τη συμμαχία και την κοινή πάλη των Αγωνιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς στα χέρια τους».

  • Τη συμμετοχή του Συλλόγου στην γενική πανελλαδική πανεμπορική απεργία στις 18 Οκτώβρη, αποφάσισε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Οι δράσεις που αποφάσισε είναι: Καθολικό 24ωρο κλείσιμο καταστημάτων στις 18 του Οκτώβρη και κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου στις 8 το πρωί. Μετά την κατάληψη της ΔΟΥ, συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου, διανομή ενημερωτικού υλικού και μετάδοση ηχητικών μηνυμάτων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ