Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Να καταρτιστεί σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο

Την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ ζητούν ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Η επιτυχία της απεργίας απαιτεί αποκάλυψη όλων των εκβιασμών που προβάλλουν η μεγαλοεργοδοσία και οι υπηρέτες της (φωτ. από τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 9 Οκτώβρη)
Η επιτυχία της απεργίας απαιτεί αποκάλυψη όλων των εκβιασμών που προβάλλουν η μεγαλοεργοδοσία και οι υπηρέτες της (φωτ. από τις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 9 Οκτώβρη)
Επί ποδός για την προετοιμασία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 18 Οκτώβρη μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με συνελεύσεις, συσκέψεις, συνεδριάσεις, έχουν ριχτεί τα συνδικάτα για να γίνει η επιτυχία της απεργίας υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, ενώ καθοριστική στην προετοιμασία της απεργίας είναι η συμβολή των Επιτροπών Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία του ΗΣΑΠ.

Χτες τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) έστειλαν επιστολή στην ΠΝΟ απαιτώντας την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να πάρει απόφαση για απεργία στις 18 Οκτώβρη.

Αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της δουλειάς

Στο μεταξύ αυξάνονται καθημερινά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που μετά από συνεδριάσεις των διοικήσεων, γενικές συνελεύσεις, και άλλες συλλογικές διαδικασίες οργανώνουν τη συμμετοχή των κλάδων στη σκληρή απεργιακή μάχη.

Να πάρουν μέρος στην απεργία στις 18 Οκτώβρη αποφάσισαν προχτές σε Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στη «Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη» (ΣΥΝΦΑ). Στη ΣΥΝΦΑ δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο και η Συνέλευση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πουν τη γνώμη τους, να συζητήσουν για την επιτυχία της απεργίας και για την ανάγκη οργάνωσης του εργατικού κινήματος. Ιδιαίτερα εκφράστηκε ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των αγώνων, για το φόβο της απόλυσης αφού κάθε οικογένεια έχει πλέον τουλάχιστον έναν άνεργο και την ανάγκη να ξεπεραστεί η ηττοπάθεια, να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να διατυπώνουν αιτήματα και στόχους πάλης σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους.

Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πήραν ακόμα οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (με προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Χαλκοκονδύλη 56, ώρα 9.30 π.μ.), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.

Συσκέψεις και συνελεύσεις
  • Σήμερα Σάββατο 13 Οκτώβρη: Στο Κορωπί, στις 6 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων όπου θα συστεγάζονται τα παραρτήματα των Συνδικάτων Φαρμάκου, Τροφίμων - Ποτών, Λιθογράφων και Πρακτορείων Τύπου.
  • Αύριο Κυριακή 14 Οκτώβρη:

-- Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πραγματοποιεί σύσκεψη με επιχειρησιακά Σωματεία, Σωματειακές Επιτροπές και πρωτοπόρους εργάτες του κλάδου στα γραφεία της (Σολωμού 65, 6ος όροφος) στις 10 π.μ.

-- Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», στις 11 π.μ, στα γραφεία του Συλλόγου, στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β).

-- Η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Γέμελου και Πέτρου Ράλλη.

  • Δευτέρα 15 Οκτώβρη:

-- Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» προχωρούν σε γενική συνέλευση στις 2.30 μ.μ.

-- Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚΠ.

  • Τετάρτη 17 Οκτώβρη το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους ανέργους του κλάδου σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τη συμμετοχή στην απεργία και την οργάνωση της πάλης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ