Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Σιωπητήριο» στους αγώνες

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει την αντεργατική «γραμμή» των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που προσπαθεί να επιβάλει και στους καλλιτέχνες η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) εδώ και ένα μήνα αρνείται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του ΔΣ, όπως καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στην ομοσπονδία.

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι αυτή η «αντικαταστατική» στάση στοχεύει στο «να επιβάλει σιωπητήριο στους χώρους εργασίας, ενώ συγχρόνως προωθεί τη γραμμή συνεργασίας με τη ΓΣΕΕ, αλλά και συντεχνιακές αντιλήψεις, όπως οι καλλιτέχνες να παλεύουμε μόνο για τα ζητήματα του κλάδου μας».

«Αυτές οι αντιλήψεις οδήγησαν το προεδρείο της ομοσπονδίας να μην παλέψει ούτε στο ελάχιστο για την απεργία στις 26/9 και να ασχοληθεί μόνο με τη διοργάνωση φιέστας για τη στροφή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στη γραμμή του συμβιβασμού που πρεσβεύει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αυτό μάλιστα το αποκάλεσε "ενότητα", διοργανώνοντας τη μέρα της γενικής απεργίας κλαδικό συλλαλητήριο στα υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν σε δεκάδες πόλεις της χώρας ενάντια στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται».

Η ΔΑΣ προσθέτει ότι η διοίκηση της ΠΟΘΑ δεν αντιδρά σε σοβαρές εξελίξεις, όπως η εξαγγελθείσα, από την κυβέρνηση, κατάργηση του εποχικού επιδόματος των μουσικών και ηθοποιών. «Μετά από κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για συντονισμό ομοσπονδίας και ΣΕΗ την ημέρα που είχε αποφασιστεί κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, το προεδρείο της ομοσπονδίας αγνόησε το αίτημα, δε συγκάλεσε ΔΣ και δεν έστειλε ειδοποίηση στα σωματεία - μέλη της ΠΟΘΑ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ και γραμματέας στο ΔΣ του ΣΕΗ καταψήφισε τη συμμετοχή του σωματείου του στη συγκεκριμένη κινητοποίηση».

Για τη ΔΑΣ «η αγωνιστικότητα του προεδρείου εξαντλείται στην προσπάθεια απομόνωσης των ταξικών δυνάμεων μέσα στον κλάδο. Η γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, των μηχανισμών και των κυβερνήσεών του στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης απαιτεί μακρόχρονο σκληρό αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων που στόχο έχει να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Η επίθεση αυτή δεν έχει αφήσει έξω και το χώρο του πολιτισμού. Η σημερινή πλειοψηφία της ομοσπονδίας δεν θέλει να οργανώσει τον αγώνα ενάντια σ' αυτά τα συμφέροντα.

Μόνη λύση είναι η οργάνωση από τα κάτω. Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας. Αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, με νέα απεργία τη μέρα που θα κατατεθούν τα νέα μέτρα στη Βουλή. Αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων και εργοδοτικών πλειοψηφιών. Οργάνωση σε κάθε χώρο εργασίας, για υπεράσπιση των ΣΣΕ και ενάντια σε κάθε μείωση. Αποφάσεις από κάθε σωματείο για στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που αναίτια καθυστερεί η συζήτησή της στη Βουλή.

Το δίκιο μας θα κριθεί στους αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς και όχι στην εκλογή του καλύτερου διαπραγματευτή της εξαθλίωσής μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Συνέδριο δεν έχουν θέση οι νόθοι αντιπρόσωποι(2018-10-25 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών»(2014-04-30 00:00:00.0)
Σπέρνουν αυταπάτες οι συμβιβασμένες παρατάξεις(2012-11-22 00:00:00.0)
«Το προεδρείο του ΣΕΗ αποτρέπει την κινητοποίηση του κλάδου»(2012-09-26 00:00:00.0)
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν όσους ενοχλούν την εργοδοσία(2010-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ