Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΦΑΑ
Να μην γκρεμιστούν οι εγκαταστάσεις

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΤΕΦΑΑ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Να μην γκρεμιστεί ούτε εκατοστό των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί το ΤΕΦΑΑ» απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, με αφορμή την απόφαση για κατασκευή υπογείου πάρκινγκ στο χώρο του Δήμου Δάφνης - Υμηττού που χρησιμοποιείται από το ΤΕΦΑΑ για τη διεξαγωγή μαθημάτων, στεγάζει το εστιατόριο της σχολής και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες κόσμο και αθλητικούς συλλόγους της γύρω περιοχής καθημερινά.

Συγκεκριμένα, αν προχωρήσει η κατασκευή του πάρκινγκ, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, πρακτικά δε θα μπορούν να προπονούνται και να κάνουν μαθήματα που είναι απολύτως απαραίτητα για το επιστημονικό αντικείμενο των σπουδών τους, «θα χάσουν το στίβο, τα γήπεδα του χάντμπολ που διεξάγονται μαθήματα, καθώς και το εστιατόριο που σιτίζονται εκατοντάδες φοιτητές καθημερινά. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής θα χάσει έναν ελεύθερο χώρο άθλησης που έχει ανάγκη τόσο για την ψυχαγωγία του όσο και για την φυσική κατάσταση και υγεία του», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί «κάθε φοιτητή να κινητοποιηθεί άμεσα για να ακυρωθεί αυτός ο σχεδιασμός και να παλέψει για:

  • Αμεσα να παγώσουν και να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις για δημοπράτηση και εμπορευματοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου που χρησιμοποιεί το ΤΕΦΑΑ.
  • Ελεγχος, επισκευή και αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ προς όφελος του λαϊκού αθλητισμού.
  • Δημοσιοποίηση τώρα της ακίνητης περιουσίας του ΕΚΠΑ, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Να μην κλείσει το εστιατόριο. Δωρεάν σίτιση υψηλής ποιότητας που έχουμε ανάγκη».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ