Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΝΟ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εμποδίζουν αγωνιστικά τη μείωση μισθών

Πάνω στην αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων χτυπά η πολύμηνη προσπάθεια της εργοδοσίας της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» να επιβάλει μείωση μισθών κατά 10%. Τις προηγούμενες μέρες, ο εργοδότης, προσπάθησε και πάλι να επιβάλει τα σχέδιά του, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους. Ανακοίνωσε 6 απολύσεις εργαζομένων με προειδοποίηση και δήλωσε ότι ίσως χρειαστεί οι απολύσεις να φτάσουν τις 40, προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος. Την ίδια ώρα χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα δύο μηνών.

Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων. Ζήτησαν την ανάκληση των 6 προειδοποιημένων απολύσεων και του διαμήνυσαν ότι αν τολμήσει να υλοποιήσει έστω και μία απόλυση θα πρέπει να δουλέψει μόνος του το εργοστάσιο. Επίσης, του έδωσαν περιθώριο μέχρι σήμερα Παρασκευή για την εξόφληση των δεδουλευμένων που τους οφείλει, διαφορετικά ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο εργοδότης δεσμεύθηκε ότι θα ανακαλέσει τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία και βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ