Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Α' ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Πρωτοβουλία για να εξασφαλιστούν τα πιστοποιητικά υγείας των μαθητών

Ενα ακόμα ζήτημα που μαρτυρά τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί τους εργαζόμενους η αποψίλωση των δικαιωμάτων τους είναι η αδυναμία μαθητών να πληρώσουν ιατρικές επισκέψεις για να προμηθευτούν τα ιατρικά πιστοποιητικά που είναι αναγκαία για την εγγραφή τους στις πρώτες τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Το ζήτημα αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας που σημειώνει ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου, λόγω έλλειψης προσωπικού και της γενικής υποβάθμισης των δομών της Δημόσιας Υγείας, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών που χρειάζονται αμέσως πιστοποιητικά υγείας, τα οποία μάλιστα πρέπει να χορηγηθούν από τρεις διαφορετικές ειδικότητες γιατρών. «Γονείς, πολλές φορές άνεργοι, μας πληροφορούν ότι καλούνται να καταβάλουν μέχρι και 90 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ από συλλόγους διδασκόντων πληροφορούμαστε για την αδυναμία πολλών μαθητών τους να το προσκομίσουν», σημειώνει η ΕΛΜΕ.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η ΕΛΜΕ παίρνει πρωτοβουλία και απευθύνει αίτημα «για άμεση συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών που θα χορηγήσουν τα πιστοποιητικά υγείας με επισκέψεις στα δημόσια σχολεία, διασφαλίζοντας όχι μόνον τυπικά, αλλά και ουσιαστικά τον υγειονομικό έλεγχο της ευαίσθητης αυτής ομάδας πληθυσμού». Η ΕΛΜΕ κοινοποιεί το αίτημά της στις Δημοτικές Αρχές της Κορινθίας, τον αντιπεριφερειάρχη, τους ιατρικούς συλλόγους του νομού, τα σχολεία και τους συλλόγους εκπαιδευτικών, ενώ απευθύνει ειδικό κάλεσμα προς τους γονείς να στηρίξουν το αίτημα και να το διεκδικήσουν από κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ