Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11365

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πολύμορφη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  11  -  12
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανούσιες τριβές παραπλάνησης του λαού για την αγριότητα των μέτρων τους

ΣΕΛ.  7

Να καταργηθεί στην πράξη το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία

Να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού των λογαριασμών της ΔΕΗ

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει και η φοροεπιδρομή ενάντια στη λαϊκή κατοικία. Εκτός από το ΕΤΑΚ 2009, το ΦΑΠ 2010 και 2011, ήδη τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ που, εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, περιλαμβάνει και την 1η δόση του τέλους ακινήτων ή ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012. Ταυτόχρονα, η εξομοίωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξεύσει το ήδη ακριβό πετρέλαιο 40% πάνω. Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις περσινές πρωτοβουλίες, από τις όποιες μικρές νίκες έφερε ο αγώνας, να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, να καταργηθεί το χαράτσι στην πράξη. Παλεύουμε για πλήρη κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, ματαίωση των σχεδίων για επιβολή νέων.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με πείσμα και ορμή στις μάχες που έχουμε μπροστά μας

«Τα μέλη της ΚΝΕ "δίνουμε το χέρι μας" στους νέους της δουλειάς, του σχολείου και των σπουδών, στους άνεργους που νιώθουν ότι κάτι πρέπει να γίνει». Με αφορμή την επιτυχία του 38ου Φεστιβάλ, ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.


ΣΕΛ.  19

Στόχος η χειραγώγηση

Η αστική προπαγάνδα προβάλλει διαφωνίες ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης για τη συγκεκριμενοποίηση των νέων άγριων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, διαφωνίες που δεν έχουν σχέση με την ταξική υπέρ του κεφαλαίου ουσία των μέτρων, αφού ομονοούν στην ανάγκη εφαρμογής τους. Αλλωστε, η όποια προπαγάνδα περί ισοδυνάμων σημαίνει ότι όποια και αν είναι τα μέτρα ο λαός θα τα πληρώσει. Επομένως, οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με το στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ. Εχει σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να κάνει το μόνο που φοβούνται: Να πει «όχι» στις θυσίες που του επιβάλλουν για τα κέρδη του κεφαλαίου, με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία για αντεπίθεση διαρκείας.



48ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Κατέληξε αφού πήγε σε τέσσερα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΔΗΜΑ
Απαντούν με απεργία στη σκληρή δουλειά

ΣΕΛ.  14
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τραγική η εικόνα της Ειδικής Αγωγής

ΣΕΛ.  20
ΑΤΤΙΚΗ
«Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών

ΣΕΛ.  18
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΑΡ
Συκοφάντης των εργατικών - λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  8
«ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Αρχή με ακρωτηριασμό θεραπευτηρίων του ΙΚΑ

ΣΕΛ.  16
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
Ζητάνε τροφεία για να ταΐσουν τα βρέφη

Για να φάνε φαγητό τα βρέφη που πηγαίνουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, θα πρέπει οι γονείς τους να πληρώσουν επιπλέον τροφεία! Μέχρι τώρα, για όσα παιδιά είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι γονείς τους δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ, αφού όλο το ποσό για το κόστος των υπηρεσιών για κάθε βρέφος, καλυπτόταν από το ΕΣΠΑ.


ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ