Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μυστικά και ψέματα

Μια τρυφερή, αποκαλυπτική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες είναι η βραβευμένη δραματική ταινία «Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης», σε σκηνοθεσία Τσίκο Τεϊζέιρα, που θα μεταδοθεί απόψε στις 22.00 από την ΕΤ1.

Η Αλις είναι σαράντα χρόνων και δουλεύει σαν μανικιουρίστα σε κομμωτήριο. Μένει σ' ένα διαμέρισμα στα προάστια του Σάο Πάολο με τη μητέρα της, την Ντόνα Τζαζίρα, τον άντρα της και τους τρεις γιους της. Ο μεγαλύτερος γιος, ο Λούκας, είναι ένας συντηρητικός νεαρός από κούνια. Είναι μόνιμος στο στρατό και ονειρεύεται να γίνει λοχαγός. Ο μεσαίος γιος, ο Εντίνιο, είναι ο αγαπημένος εγγονός της γιαγιάς, αν και δε συμμερίζεται την εμμονή του για την αγορά ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών κι ενός γουόκμαν. Ο μικρότερος, ο Ζούνιορ, είναι ένας εύθραυστος έφηβος που αγαπάει υπερβολικά τη μητέρα του Αλις. Υστερα από είκοσι χρόνια γάμου, για την Αλις και τον άντρα της υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια συμφιλίωσης. Ο άντρας του σπιτιού διατηρεί σχέσεις με σχεδόν ανήλικα κορίτσια, ενώ η Αλις προσποιείται ότι δε βλέπει.

Ο σκηνοθέτης αναφέρεται στο πολιτικά αδιάφορο κομμάτι της εργατικής τάξης, που έχει υποκύψει σε μικροαστικές αντιλήψεις και αδιέξοδα και στο τέλος συνθλίβεται. Με ειλικρίνεια και ρεαλισμό δε διστάζει να το στιγματίσει και να το παρουσιάσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Παίζουν: Κάρλα Ρίμπας, Μπέρτα Ζέμελ, Βινίσιους Ζιν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ