Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
Να στελεχωθεί και να λειτουργεί με επάρκεια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας

Το ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Υδρας έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Τεράστια είναι τα προβλήματα στον τομέα Υγείας του νησιού με θύματα τόσο τους νησιώτες όσο και τους παραθεριστές.

Το υποτυπώδες νοσοκομείο του νησιού είναι κληροδότημα. Από το κληροδότημα πληρώνεται και το λιγοστό προσωπικό. Ομως οι πόροι λόγω κρίσης συρρικνώθηκαν και το νοσοκομείο, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, σε λίγο καιρό θα κλείσει.

Το νοσοκομείο που έχει 14 κλίνες, τις καθημερινές λειτουργεί με έναν παθολόγο του ΕΟΠΥΥ και έναν παιδίατρο, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 2.300 κατοίκων το χειμώνα και πάνω από 5.000 το καλοκαίρι! Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο περνούν μέχρι και 80 ασθενείς τη μέρα.

Δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν σοβαρά περιστατικά και τίθεται άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών, επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα σε υλικά και προσωπικό, αλλά και γιατί δεν μπορούν εύκολα να μεταφερθούν οι ασθενείς, αφού τους χειμερινούς μήνες το νησί μπορεί να μείνει και τρεις μέρες χωρίς καράβι, εφόσον δεν υπάρχει συμβατικό πλοίο και τα ταχύπλοα δένουν όταν έχει "λίγο καιρό".

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του νοσοκομείου, να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να λειτουργεί με επάρκεια και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των τουριστών, που την περίοδο του καλοκαιριού διπλασιάζονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ