Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Να παραμερίσουμε όσους στηρίζουν τα μονοπώλια

Περιοδεία στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και σε οργανωμένο ταξικό αγώνα κάλεσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, τους ξενοδοχοϋπάλληλους και συνολικά τους εργαζόμενους στα πλαίσια διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο Νομό.

Ο Χρήστος Κατσώτης μαζί με κλιμάκιο της ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος περιόδευσε σε μεγάλα ξενοδοχεία του νομού όπου συζήτησε με εργαζόμενους του κλάδου για την άθλια ήδη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τις συνθήκες εργασίας που έχουν γίνει αφόρητες για τους εργαζόμενους, όπως κατήγγειλαν, με ένταση της εντατικοποίησης, τρομοκρατία κ.ά. Καθώς και τη νέα επέλαση σε βάρος τους με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να αναφέρουμε ότι στο Νομό Ηρακλείου η ανεργία στον κλάδο θερίζει ενώ τα χαμηλά μεροκάματα, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας και οι ανασφάλιστοι είναι καθημερινότητα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων δε συμπληρώνει τα απαιτούμενα ένσημα για να μπει στο ταμείο ανεργίας αφού εργάζεται λιγότερο από έξι μήνες αν και αυτό πρόκειται να το κόψουν. Ιδιαίτερη συζήτηση όμως με τους εργαζόμενους αναπτύχθηκε και σε σχέση με την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτό των 6.000 ημερών ασφάλισης για να μπορέσει κάθε εργαζόμενος να θεμελιώσει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ. Δηλαδή για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και συνολικά τους εποχικούς εργαζόμενους αυτό σημαίνει βαθιά γεράματα χωρίς σύνταξη.

Ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους στον κλάδο να οργανωθούν στην κατεύθυνση αλλαγής των συσχετισμών δύναμης, παραμερίζοντας αυτές τις δυνάμεις που όπως υπογράμμισε υπηρετούν τα μονοπώλια και δεν αφήνουν να γίνει βήμα προς τα μπροστά. Και αυτό σημαίνει συμπόρευση με το ΚΚΕ τόνισε. «Τα μέτρα αφορούν όλους τους εργαζόμενους και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες. Δε μένει κανείς απ' έξω, αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής της λαϊκής οικογένειας από το εισόδημα, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, ό,τι συνθέτει τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Εμείς σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, σημείωσε. Να απαντήσετε με οργάνωση και συμμετοχή στη γενική απεργία, αποφασιστικά, μαχητικά απέναντι στην επίθεση που οργανώνει το κεφάλαιο, μέσα από τα πολιτικά κόμματα που το υπηρετούν».

Το στέλεχος του Κόμματος στα πλαίσια της περιοδείας του είχε συνάντηση και με την επιτροπή αγώνα εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα στο Ηράκλειο ενώ συζήτησε και με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ