Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Νέες απολύσεις στον «Κιολεΐδη»

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας

Αυθαιρετώντας για άλλη μια φορά, η εργοδοσία της βιομηχανίας «ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ» προχώρησε χτες σε άλλες έξι απολύσεις εργατών. Στόχος κι αυτών των απολύσεων είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, με δεδομένο ότι και οι έξι απολυμένοι μεταλλεργάτες, όπως και οι προηγούμενοι έξι που απολύθηκαν πριν λίγες μέρες, είχαν αντιταχθεί στις αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», αναφέρει: «Ο "ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ" αλλά κι όλοι οι βιομήχανοι θέλοντας να επιβάλουν καθεστώς γαλέρας στα εργοστάσια, προχωρούν σε απολύσεις εργατών που τους γίνονται ενοχλητικοί στην επιβολή των αντεργατικών τους σχεδίων. Με αυτόν τον τρόπο τρομοκρατούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους με το δίλημμα: ή σκύβετε το κεφάλι και υποτάσσεστε στις όποιες επιλογές μας, ή απολύεστε.

Η επίθεση που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη από την κυβέρνηση και τους βιομήχανους είναι ενιαία και συντονισμένη. Επομένως, ενιαία και συντονισμένη πρέπει να είναι η απάντησή μας. Απάντηση που δε μπορεί να είναι άλλη από τον αγώνα για επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή. Γιατί η υποταγή και η μοιρολατρία μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

Χωρίς οργάνωση στο Συνδικάτο, χωρίς σχέδιο και οργάνωση των αγώνων, αλλά και χωρίς πολιτικοποίηση, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Αγώνες που θα έχουν ως στόχο την αποτροπή των αντεργατικών μεθοδεύσεων των εργοδοτών, αλλά και που θα στοχεύουν στην ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος της δικτατορίας βιομηχάνων και μονοπωλίων και τη δημιουργία της δικής μας εργατικής λαϊκής εξουσίας, που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου "Μήτσος Παπαρήγας" καταγγέλλει τις νέες απολύσεις από την εργοδοσία του "ΚΙΟΛΕΪΔΗ" και καλεί κατά πρώτον, τους εργάτες του "ΚΙΟΛΕΪΔΗ" αλλά κι όλους τους μεταλλεργάτες, να αποβάλλουν φοβίες και δισταγμούς, να πιστέψουν στη δύναμή τους, και μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο, να οργανώσουν την απάντηση που χρειάζεται και που ξέρει να δίνει η εργατική τάξη όχι μόνο στον "ΚΙΟΛΕΪΔΗ", αλλά συνολικά στους βιομήχανους και στην κυβέρνηση.

Ας κάνουμε λοιπόν πράξη το σύνθημα που τρομάζει βιομήχανους και κυβέρνηση: "Ενας για όλους και όλοι για έναν".

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ