Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ η συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει παράταση έως το 2013 για την εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα πρωτοδικεία στα ειρηνοδικεία.

«Η παράταση που ζητείται δε θα λύσει το πρόβλημα», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να ξεφορτωθούν τα πρωτοδικεία και να επιβαρυνθούν τα ειρηνοδικεία» κι αυτό «χωρίς κανένα μέτρο στήριξης και έτσι έχουμε απλά μετάθεση του προβλήματος». Σημείωσε πως αυτή είναι μια πολιτική «διαχείρισης και ανακύκλωσης που ακολουθείται χρόνια στο χώρο της Δικαιοσύνης». Μάλιστα, επισήμανε ότι «με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική αυτή η κατάσταση που υπάρχει σήμερα θα οξυνθεί», αφού για παράδειγμα πολλαπλασιάζονται οι υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες.

Οπως είπε, «αυτές οι υποθέσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τα νοικοκυριά θα μεταφέρονται για να δικαστούν μετά από 7 ή 8 χρόνια». Πρόκειται, τόνισε, για «συνειδητή πολιτική επιλογή οι υποθέσεις υψηλής οικονομικής στάθμης να διεκπεραιώνονται γρηγορότερα και οι υποθέσεις 2ης κατηγορίας αργότερα».

ΕΚΡΗΞΗ αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στην οδό Ρήγα Φεραίου στο Ιλιον. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ που με τη μέθοδο του ριφιφί διέλυσαν τους εσωτερικούς τοίχους, αλλά και το συναγερμό του Γραφείου Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στην Καλαμάτα, άνοιξαν με οξυγόνο την πόρτα του χρηματοκιβωτίου και πήραν περισσότερες από 1.000 κάρτες άδειας παραμονής αλλοδαπών, 1.220 βεβαιώσεις διαμονής αλλοδαπών και 11.250 ευρώ.

ΕΝΟΠΛΗ ληστεία σημειώθηκε χτες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο υποκατάστημα της «Eurobank» που βρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος 24, στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ληστές, φορώντας περούκες, άρπαξαν περίπου 7.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι, το οποίο έκαψαν στην οδό Ναϊάδων 3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ