Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δυναμώνει το αλισβερίσι με το Ισραήλ

Νέα επίσκεψη στην Αθήνα αξιωματούχου από τον τομέα της Αμυνας

Το βάθεμα της δρομολογημένης στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ θα θέσουν αύριο επί τάπητος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος με το Γενικό Διευθυντή Εξαγωγών Αμυνας και Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ (SIBAT) Σ. Αβίελι.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος θα βρεθεί στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Ελληνα υπουργού, σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη γειτονιάς μας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «η συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα συζητηθεί το Ισραηλινό «ενδιαφέρον» κρατικών και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων για την εξαγορά των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ. Το θέμα είχε θέσει ανοιχτά ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ. Πέρες στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά στις 6 Αυγούστου στην Αθήνα.

Στην ίδια συνάντηση και στο φόντο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την ευρύτερη περιοχή, είχε συζητηθεί και η πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των δυο χωρών, κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Ισραηλινός πρόεδρος είχε ζητήσει επίσης από την ελληνική κυβέρνηση τη μόνιμη παρουσία πλοίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ