Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ταξιδεύει σε δεκάδες πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα, ενώ δεκάδες είναι και οι ήδη προγραμματισμένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει ήδη ανοίξει πανιά και στέλνει πλατιά στη νεολαία μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αγώνα: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Στην Κρήτη

Σήμερα, Τρίτη ξεκινάει η διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση στην περιοχή Μοίρες του Ν. Ηρακλείου. Σήμερα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία», με ομιλητή τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτού, παραδοσιακά τραγούδια, αφιέρωμα στο αντάρτικο και αντιπολεμικό τραγούδι και κρητικό γλέντι. Αύριο, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. στο γήπεδο της Πόμπιας όπου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου με ελεύθερη συμμετοχή.

Στην Καβάλα

Ενόψει του 38ουΦεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνει στις 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φαλήρου, θα προηγηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Μεθαύριο Πέμπτη στην Καλλιράχη με ομιλητή τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Στις 12/8 στις Μαριές με ομιλητή τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Στις 14/8 στα Λιμενάρια με ομιλητή τον Δήμο Ζαχαριάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επίσης θα γίνει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «SUILAND» και προβολή DVD με θέμα «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».
Αλλες εκδηλώσεις
  • Αύριο Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία στις εργατικές κατοικίες στο συνοικισμό Κανελλοπούλου στο Κιάτο.
  • Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στη Ναύπακτο, στην πλαζ Ψανή στις 9 μ.μ. με ομιλήτρια την Ελισάβετ Σιατή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», συναυλία από τοπικά συγκροτήματα.
  • Την Κυριακή 12 Αυγούστου στη Μύρινα Λήμνου εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Μύρινας, στις 8.30 το απόγευμα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Δέλλας, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ. Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Πινάκος, μέλος της ΝΕ Λήμνου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές DVD, αφιέρωμα στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, λαϊκό γλέντι.
  • Την Πέμπτη 16 Αυγούστου στο Μανταμάδο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ομιλία από την Νάσια Σούκουλη, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ, προβολή DVD, αφιερώματα και λαϊκό γλέντι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ