Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ακόμα πιο δύσκολη η νέα σχολική χρονιά

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το έτος 2012-13 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τις 6.437 αιτήσεις που υποβλήθηκαν εγκρίθηκαν μόνο οι 2.299 (35,72%).

Γενικότερα η νέα σχολική χρονιά προβλέπεται ακόμα δυσκολότερη από την προηγούμενη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του υπουργείου είναι να προχωρήσει το πολύ σε 200 διορισμούς εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ υπάρχουν πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο ίδιο επίπεδο με πέρσι (περίπου 14.000). Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, δεδομένου πως και φέτος θα υπάρξουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων κ.ά.

Προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο «Βήμα», μεταξύ άλλων, δήλωσε τη δεδομένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (ήδη ψηφίστηκαν οι «αλλαγές» για το νόμο - πλαίσιο) στην εκπαίδευση.

Για το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά τις καταργήσεις ιδρυμάτων για το νέο «χάρτη» του «Πανεπιστήμιο ΑΕ», με το πρόσχημα του εξορθολογισμού, είπε ότι θα ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα: «Καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης», «θέσπιση κριτηρίων για τις αλλαγές», «διάλογος» κ.ά.

Ο υπουργός επανέλαβε πως μέσα στο 2012 θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το «νέο» Λύκειο και το επαγγελματικό Λύκειο, όπου θα αξιοποιηθούν τα αντιδραστικά σχέδια των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου, στην κατεύθυνση του σχολείου της «αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ