Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ»
Να ανακληθεί άμεσα η τρομοκρατική απόλυση

Παράσταση διαμαρτυρίας για την τρομοκρατική απόλυση της εκπαιδευτικού Ελένης Δαγρέ, από την εργοδοσία της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων, θα πραγματοποιήσει σήμερα το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρωνας». Η κινητοποίηση θα γίνει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας (Μεσογείων 324, Αγ. Παρασκευή), στις 10 το πρωί. Το σωματείο απαιτεί «άμεσα να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου ως απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη».

Η απόλυση έγινε στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης της εργοδοσίας και στην ιδιωτική εκπαίδευση που εκφράζεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.ά. Ο «Βύρωνας» στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως η Ε. Δαγρέ είναι «επί χρόνια συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ, έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση πάνω από 20 χρόνια που εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία είχε οξυνθεί λόγω της προσπάθειάς της να επιβάλει το "νέο μισθολόγιο" στους συναδέλφους. Μάλιστα, η εργοδοσία δεν είχε διστάσει την περσινή χρονιά να προχωρήσει σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες».

Σημειώνεται ότι «το συγκεκριμένο γεγονός δε είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο» και πως η απόλυση της Ε. Δαγρέ έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ