Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑμΕΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
«Δε θα γίνουμε ζήτουλες»

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή διαμαρτυρία
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή διαμαρτυρία
Την άμεση καταβολή των των επιδομάτων πρόνοιας στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και στους χρονίως πάσχοντες απαίτησαν χτες οι ανάπηροι και οι γονείς με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη Λ. Αλεξάνδρας 119Α.

Μετά το «κόσκινο» για την επανεξέταση των αναπηριών οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες δεν πήραν τα επιδόματα του Μάη και του Ιούνη. Ενα μέρος απ' αυτούς δεν πήραν -με πρόσχημα την περαίωση της απογραφής- ούτε τα επιδόματα του Μάρτη και του Απρίλη. Οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες στερούνται το μοναδικό -σε πολλές περιπτώσεις- εισόδημα για να ζήσουν γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και τη στήριξε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Στις επαφές τους οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι τα ΑμΕΑ και οι χρονίως πάσχοντες δε θα γίνουν ζήτουλες και καταλόγισαν σοβαρές ευθύνες στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων των αναπήρων, καλώντας τες να πράξουν το στοιχειώδες: Να καλέσουν τώρα τους ανάπηρους, γονείς και κηδεμόνες, σε ξεσηκωμό προβάλλοντας το αίτημα για άμεση καταβολή των επιδομάτων μαζί με το αίτημα για την άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ όλων των οφειλόμενων χρημάτων προς τους αναπήρους, χρονίως πάσχοντες για θεραπείες, φάρμακα, τεχνητά βοηθήματα και να μην καταβάλουν κανένα τίμημα για ανάγκες Υγείας και Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ