Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΧΙΛΤΟΝ»
Επιχειρήθηκε η μείωση των μισθών τους

Με διαδικασίες «εξπρές» και με τις νέες συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς κατά 15% έτοιμες στο χέρι, επισκέφτηκε χτες τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ μέσω της Εταιρείας Προσωρινής Απασχόλησης «Klueh.hr. ΑΕΠΑ», ο εκπρόσωπός της. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο που σταμάτησαν επί τόπου τη διαδικασία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κ. Παστός, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο και αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής με την προϊσταμένη της εταιρείας, έλαβε την απάντηση ότι ο πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας της απέστειλε τη νέα κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία προβλέπει μείωση μισθών 15%, και έτσι η εταιρεία επιχείρησε να την εφαρμόσει. Οι ξενοδόχοι και συνολικότερα η εργοδοσία δε θα μπορούσε να βρει καλύτερους «συνεργάτες» από την ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)...

Εκπρόσωποι του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας και του «Χίλτον» απαίτησαν και συναντήθηκαν με το γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου ο οποίος δήλωσε ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δεν έχει δώσει καμία τέτοια εντολή και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπογραφούν αυτές οι συμβάσεις. Παράλληλα, οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μπει τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της απασχόλησης εργαζομένων μέσω εταιρειών προσωρινής απασχόλησης και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ