Εξι εργαζόμενοι χαλυβουργοί, που περιφρουρούσαν την απεργία τους χτες τα χαράματα στην πύλη του εργοστασίου, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης. Η δικαστική εξουσία για άλλη μια φορά ...επετέλεσε το έργο της και λειτούργησε ως πολιορκητικός κριός για να χτυπηθεί η μεγαλειώδης απεργία των χαλυβουργών του Ασπροπύργου.
Είχε προηγηθεί προχτές η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από κάποια στελέχη του Μάνεση (κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας), οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι εμποδίστηκαν να εργαστούν από απεργούς. Με βάση την καταγγελία αυτή διατάχθηκε αμέσως από την Εισαγγελία η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ σε χρόνο ρεκόρ πάρθηκαν και καταθέσεις, συνολικά 17, κυρίως από διοικητικούς υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη, καθώς οι χαλυβουργοί συμμετείχαν στον απεργιακό τους αγώνα. Οι 17 στις καταθέσεις ισχυρίζονταν ότι παρεμποδίζονται να εργαστούν από τους απεργούς και μάλιστα κατονόμαζαν απεργούς που τους εμπόδιζαν να εργαστούν όχι μόνο προχτές, αλλά και τις προηγούμενες μέρες.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε η Αστυνομία και χτες πουρνό - πουρνό, στις 5.00 η ώρα το πρωί, εισέβαλε στο χώρο του εργοστασίου για να ...προστατέψει από τους απεργούς αυτούς που επιθυμούσαν να εργαστούν. Ελα, όμως, που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένας από το διοικητικό προσωπικό και τα στελέχη της εταιρείας στην πύλη του εργοστασίου για να εργαστούν, αφού η βάρδια αρχίζει στις 6.30.
Η Αστυνομία βρήκε μόνο τους απεργούς στο χώρο του εργοστασίου που περιφρουρούσαν την απεργία και έτσι προσήχθησαν χτες το μεσημέρι στην Εισαγγελία έξι άτομα, οι Κώστας Αντωνίου, Βασίλης Δέρης, Δημήτρης Λιάκος, Αναστάσης Μαρανής, Ματθαίος Ναυπλιώτης και Γιάννης Σούλης. Ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 30 Οκτώβρη, οπότε οι απεργοί θα δικαστούν στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.