Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ομόφωνα ΟΧΙ στην αποκρατικοποίηση της ΕΒΖ

Ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στην πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας Εβρου. Το θέμα συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ως προ ημερήσιας διάταξης, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσει να σωπαίνει και να πάρει αμέσως ξεκάθαρη θέση.

Εισηγητικά ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σ. Γκατζίδης αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη χώρα, η παράδοση της μεγαλύτερης αγροτοβιομηχανικής μονάδα της χώρας μας στους πολυεθνικούς ομίλους.

«Ιδιαίτερα σκληρές θα είναι οι συνέπειες για την περιοχή μας, στην οποία δραστηριοποιείται το 1 από τα 3 εναπομείναντα εργοστάσια της ΕΒΖ. Για τη "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη πώλησης των εργοστασίων της ΕΒΖ. Η πώληση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την κρίση, ούτε με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Πάνω από όλα γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα», σημείωσε.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ, το οποίο θα συνταχθεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ