Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επικίνδυνη «ορθή λογική»

Τον πολύτιμο ρόλο που παίζουν τα αστικά ΜΜΕ στην εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που εδώ και καιρό ετοιμάζονταν επιβεβαίωσαν τα ρεπορτάζ για την πτέρυγα του «Αττικού» Νοσοκομείου που θα λειτουργήσει μετά τη μετακίνηση 30 νοσηλευτών από το νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων «Αγία Βαρβάρα». Τα Μέσα των επιχειρηματιών πανηγύριζαν επειδή -όπως έλεγαν- με την «εξορθολογισμένη» αξιοποίηση των εργαζομένων και τη μεταφορά «πλεονάζοντος προσωπικού» ενισχύθηκε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα εξυπηρετείται ο κόσμος.

Τσιμουδιά για την αδιέξοδη τακτική του ... βουλώνω τρύπες δημιουργώντας νέες τρύπες, τακτική επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις μετακινήσεις το Τμήμα Εμβολιασμών του «Αγία Βαρβάρα» ήδη κινδυνεύει να κλείσει. Αυτή είναι η ορθή λογική (και) των αστικών ΜΜΕ: να έχει γίνει καθεστώς νοσοκομεία να δανείζονται προσωρινά γιατρούς από άλλα κοντινά, ενώ οι ελλείψεις θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Πόσο «ορθή λογική» αποτελεί η απασχόληση με ... μετακίνηση από ίδρυμα σε ίδρυμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν από μια ακτινογραφία μέχρι μια επέμβαση μέσα σε τέτοιες συνθήκες; Αλλά και συνολικότερα, είναι «ορθή λογική» για την προστασία της δημόσιας Υγείας το να δουλεύουν οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς σταθερή εργασία, αποκλειστική απασχόληση και πλήρη δικαιώματα ώστε να μπορούν συστηματικά να αφοσιωθούν στη φροντίδα των ασθενών;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ