Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Μαζική παράσταση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», απαιτώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. Παράλληλα, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι με την παρέμβαση στο υπουργείο θα απαιτήσουν ως ελάχιστα αλλά άμεσα μέτρα επιβίωσης τα εξής:

  • Πληρωμή άμεσα των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους σε ΛΟΥΚΙΣΑ - ΑΛΟΥΜΙΝΟΞ - ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ - ΙΟΝΙΟΣ και αλλού.
  • Να μην εφαρμοστεί στα ΕΑΣ το ενιαίο μισθολόγιο, να δοθούν παραγγελίες από τις Ενοπλες Δυνάμεις, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι στην κατοικία που έρχεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ο φόρος κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Κατάργηση των νόμων για ατομικές και ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.
  • Εκτακτο επίδομα επιβίωσης για όλους τους ανέργους 1.000 ευρώ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Συνδικάτο οι μειώσεις μισθών φτάνουν το 40% και 50% μέχρι σήμερα και αγκαλιάζουν σχεδόν το σύνολο του κλάδου. «Είναι αδύνατον - σημειώνει - οι μεταλλεργάτες να μπορέσουν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος όπου μέσα είναι και ο φόρος κοινωνικής αλληλεγγύης όσες δόσεις και αν βάλουν οι κυβερνώντες. Είναι αδύνατον να πληρωθεί από τους περισσότερους συναδέλφους το χαράτσι της κατοικίας μέσω της ΔΕΗ».

Επιπλέον, αρκετοί εργοδότες εξακολουθούν να μην πληρώνουν τα δεδουλευμένα, καταγγέλλει το Συνδικάτο. Ενδεικτικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ χάνουν το 40% του εισοδήματός τους, πληρώνονται με ψίχουλα, τους παρακρατούνται αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, χρήματα που αντιστοιχούν σε 2 και 3 μηνιάτικα. Εχουν χάσει σημαντικά δικαιώματα και κατακτήσεις ιατροφαρμακευτικές νοσοκομειακές, αλλά και αποζημιώσεις λόγω συνταξιοδότησης που μέσα από ΣΣΕ είχαν κατακτήσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ