Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Με αγώνες διεκδικούν λύσεις

Διαδήλωση στην Αθήνα έγινε προχτές, στην κατεύθυνση οικοδόμησης κοινού μετώπου πάλης των εργαζομένων του χώρου

Από την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας
Από την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας
Μαζική αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας 5 συνδικάτα στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ξεκινώντας τη δράση για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Η κινητοποίηση αυτή ήταν η αφετηρία με προοπτική συνέχισης για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματά τους τα οποία, μαζί με την εκποίηση του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που δρομολογείται, σηματοδοτεί νέες εξελίξεις για τον κλάδο. Σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Εργασίας του παρουσίασαν τα αιτήματά τους και του έδωσαν 15 μέρες περιθώριο όπου και θα επανέλθουν στο υπουργείο για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Την επόμενη Πέμπτη έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στο συναρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους των ναυπηγείων. Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Κίνας για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών να κατασκευάζουν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία. Οχι στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, χωροθέτηση της Ζώνης και επενδύσεις για υποδομές και εκσυγχρονισμό της. Να περάσουν τα ναυπηγεία σε κρατικό έλεγχο για να ανοίξει και το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων και της χώρας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για το συντονισμό της πάλης είναι τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Ελευσίνας, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών. Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «είναι μονόδρομος για μας σήμερα ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο δράσης, υπεράσπισης των κατακτήσεών μας, υπεράσπισης της ίδιας της ζωής μας που οδηγείται καθημερινά όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση, με προοπτική τη δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας που θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της οικογένειάς μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ