Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ - ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΠΛΟΙΟ «MASTER JET»
«Μαύρη» εργασία και έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας

Σε «όργιο» «μαύρης», ανασφάλιστης εργασίας έχουν επιδοθεί οι εφοπλιστές σε βάρος των ναυτεργατών όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «MASTER JET» με σημαία Κύπρου, της εταιρίας «SEA JET», το οποίο εκτελεί επισκευαστικές εργασίες στο μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Από έλεγχο που διενεργήθηκε από αντιπροσωπεία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ εντοπίστηκαν 13 ναυτεργάτες να δουλεύουν ανασφάλιστοι με μεροκάματο των 30 ευρώ, ενώ 8 ακόμα εργαζόμενοι δεν εμφανίζονταν πουθενά, σε καμία κατάσταση!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ναυτεργάτες και εργαζόμενοι εκτελούσαν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες χρησιμοποιώντας πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του πλοίου (ηλεκτρομηχανή) χωρίς να υπάρχει όπως ορίζουν οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας για την προστασία της ζωής τους, ηλεκτρολόγος αλλά και συγκροτημένο πλήρωμα μηχανής!

Από τα σωματεία έγινε παρέμβαση στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Σε δελτίο Τύπου - καταγγελία που εξέδωσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν «να σταματήσει η Ναυτολογία του Πειραιά να παίζει το θλιβερό ρόλο του ατζέντη των εφοπλιστών καθώς και το υπουργείο με τους εφοπλιστές να επιτίθενται στα συγκροτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών». Τα σωματεία απαιτούν από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και το υπουργείο Ναυτιλίας να κατατίθενται οι καταστάσεις πληρωμάτων (crew list) όλων των πλοίων στο ΓΕΝΕ για να ελέγχονται αν τηρούνται οι οργανικές συνθέσεις, πρόταση που έχουν καταθέσει κατ' επανάληψη.

«Η Επιτροπή Ανέργων -συνεχίζουν- με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στα Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τον αγώνα τους ενάντια στη "μαύρη", ανασφάλιστη εργασία και την ταυτόχρονη υπεράσπιση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτός ο αγώνας είναι επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ενισχύοντας και συγκροτώντας τις Λαϊκές Επιτροπές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ