Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καθαίρεσαν στελέχη του ΠΑΜΕ από το προεδρείο

Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης(ΣΕΔΘ), χθες, προχώρησαν σε καθαίρεση των μελών της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΜΕ) από τη θέση του Προέδρου και του Ταμία του Συλλόγου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, οι παρατάξεις των ΑΚΕ, ΔΑΚΕ, «Φτάνει Πια» και δύο μέλη της ΔΕΕ, κατέθεσαν πρόταση για «αναδιάρθρωση του προεδρείου», και μεθόδευσαν να πετάξουν από τη σύνθεσή του την ΔΑΣ, που στις τελευταίες εκλογές είχε αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη στο Σύλλογο.

Με το επιχείρημα ότι το προεδρείο δεν είναι λειτουργικό και δεν έχει καλές σχέσεις με τη διοίκηση του Δήμου, τα 8 από τα 13 μέλη του ΔΣ προχώρησαν σε νέα συγκρότηση του προεδρείου. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (3 μέλη) καθώς και άλλα δύο μέλη του ΔΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του ΣΕΔΘ.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει: «Είναι γνωστή η στάση των παραπάνω παρατάξεων για μια σειρά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους: Η είσοδος ιδιωτών στην ανακύκλωση και το μηχανουργείο είναι γι' αυτούς "ευλογία"(!!) που θα λύσει προβλήματα, για τη μη καταβολή μισθών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων "φταίνε οι υπηρεσίες του δήμου, η πάρεδρος" και ποτέ η διοίκηση του δήμου, οι συμβασιούχοι, κατά αυτούς, "δεν είναι συνάδελφοι γιατί να ασχολούμαστε μαζί τους"(!!) κ.ά. Τα έχουν βρει εδώ και καιρό με τη διοίκηση, γι' αυτό και στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πολιτική της.

Καλούμε τους συναδέλφους να αγωνιστούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, διοίκησης δήμου και ενάντια στα κυβερνητικά - εργοδοτικά τσιράκια. Τους καλούμε να δυναμώσουν τις Επιτροπές χώρου δουλειάς και να συγκροτήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν. Να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.

Στον δήμαρχο και τη διοίκησή του ευχόμαστε "συγχαρητήρια" για τους συνεργάτες τους. Γελιούνται, όμως, αν νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από τη δράση της ΔΑΣ. Η ΔΑΣ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι μπροστά στους αγώνες, είτε είναι στο προεδρείο, είτε όχι. Ακόμη πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε την αντεργατική πολιτική. Για ένα να είναι σίγουροι ο δήμαρχος, η διοίκησή του και τα τσιράκια τους: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ