Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρωταγωνιστής στην προπαγάνδα και την κοροϊδία

Αξιοποιώντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εκβιάζει το λαό για ταξική συναίνεση

Τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας, την προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών και την υποταγή του λαού στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος σαν προϋποθέσεις, για να «αξιοποιηθούν» οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα ισχυρίστηκε: «Μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουμε σημαντικά νέα επιχειρήματα για την ίδια τη βάση της αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος». Στο ίδιο πνεύμα υποστηρίζει ότι «δύο είναι οι κρίσιμες πτυχές: η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών από το EFSF/ESM και η φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ειδικότερα για τη διευθέτηση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να παρουσιάσει σαν κέρδος και προοπτική για το λαό τις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας και τον προσωρινό συμβιβασμό, που θα δώσει τη δυνατότητα στις ισπανικές και ιταλικές τράπεζες να δανείζονται απευθείας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Εφόσον από το μέτρο αυτό μπορεί να επωφεληθεί η Ιρλανδία, που εφαρμόζει με επιτυχία το πρόγραμμά της, θα μπορέσει να επωφεληθεί και η Ελλάδα. Αρκεί να εντάξουμε το θέμα αυτό σε ένα συνολικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, όπως αυτό που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ και ελπίζουμε ότι, εκ των πραγμάτων, θα υιοθετήσει η νέα κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε. Δηλαδή να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και λιτότητας, να προωθηθούν οι αντεργατικές διαρθρωτικές ανατροπές και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα της δανειακής σύμβασης.

«Για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει πρώτα να τους θέσουμε εσωτερικά και να τους στηρίξουμε με ευρεία συναίνεση» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαιτώντας ουσιαστικά να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τη σφαγή τους για τη διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και τη συνοχή της Ευρωζώνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ