Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη πολιορκία σε ξενοδοχείο

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επίθεση σε ξενοδοχείο έξω από την Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης δυνάμεις των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο για 12 ώρες και κράτησαν ομήρους. Κατά την επίθεση, η οποία τερματίστηκε χτες, το πρωί, πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ενώ πραγματοποιήθηκε σφοδρή σύγκρουση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας με τις δυνάμεις των Ταλιμπάν. Οι 15 από τους νεκρούς υπολογίζεται ότι είναι άμαχοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της λίμνης Κάργκχα, στο ξενοδοχείο Σποζμάι, ενώ στην ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι επιτέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο μένουν πλούσιοι Αφγανοί και ξένοι, οι οποίοι πραγματοποιούν «άγρια πάρτι», εκτός της ισλαμικής ηθικής, την παραμονή της προσευχής της Παρασκευής. Η αστυνομία κατηγορείται για καθυστερημένη αντίδραση, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να προστατεύσει τους αμάχους, ενώ όπως ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις, εισέβαλαν με ρουκέτες και καλάσνικοφ στο ξενοδοχείο και έχουν σκοτωθεί.

Στην επιχείρηση πέραν των αστυνομικών δυνάμεων επενέβησαν και ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, ενώ τονίζεται ότι και η τελευταία επίθεση δείχνει ενίσχυση των Ταλιμπάν, κάτι που προσφέρει άλλοθι στις κατοχικές δυνάμεις να συνεχίσουν την παρουσία τους στη χώρα, διατηρώντας τον έλεγχό της, προς όφελος των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ