Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
KΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Διεργασίες για διάλογο με Σερβία

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της κυβέρνησης των Κοσσοβάρων Αλβανών Εντίτα Ταχίρι δεν είναι πλέον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Πρίστινας στον τεχνικό διάλογο με το Βελιγράδι, καθώς φέρεται πως αντικαθίσταται με απόφαση του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, επειδή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τεχνικών διαπραγματεύσεων με τους Σέρβους και πρόκειται να αρχίσει ο πολιτικός διάλογος...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κόχα Ντιτόρε», η απόφαση απομάκρυνσης της Ταχίρι από τη διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Πρίστινας ελήφθη έπειτα από την προχτεσινή συνάντηση του Θάτσι με τον απεσταλμένο - μεσολαβητή της ΕΕ για το Κοσσυφοπέδιο, Βρετανό διπλωμάτη Ρόμπερτ Κούπερ. Ο Κούπερ μάλιστα φέρεται και αυτός υπό αντικατάσταση αμέσως μόλις σχηματιστεί η νέα σερβική κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας πιθανότατα θα είναι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τάντιτς.

Ας σημειωθεί, επιπλέον, πως ο νέος Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ετοιμότητα να συναντηθεί με την πρόεδρο των Κοσσοβάρων Αλβανών Ατιφέτα Γιαχγιάγκα και να υλοποιήσει τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας. Είχε μάλιστα εμφανιστεί πρόθυμος να συνεχίσει το διάλογο σε κυβερνητικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ