Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προτροπές στη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση

Κατήγγειλε πόλεμο συμφερόντων από δυνάμεις που εξόφθαλμα τον πριμοδότησαν προεκλογικά

Σε μια υποτιθέμενη «πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών, ψυχολογικής τρομοκρατίας και διαστρέβλωσης» από «ανίερη συμμαχία δυνάμεων του χτες εντός και εκτός της χώρας», απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας, στις χτεσινοβραδινές του δηλώσεις τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πρωτοφανή πριμοδότησή του από μερίδα της αστικής τάξης και από ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή. Κομπορρημονώντας, πρόσθεσε πως το ποσοστό που έλαβαν τελικά αποτελεί «μοναδικό επίτευγμα στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ευρώπης» και «βασικό κορμό της λαϊκής προοδευτικής αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού».

Ο Αλ. Τσίπρας υπέπεσε και σε αντιφάσεις, καθώς αφ' ενός ζήτησε απ' τον Α. Σαμαρά να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση «των δικών του προγραμματικών επιλογών, στην κατεύθυνση των επιλογών που εξέθεσε στην κρίση λαού», ωστόσο, όπως είπε, «τα μέτρα λιτότητας, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας - μέτρα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της ΝΔ - δεν μπορούν προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο ψευδεπίγραφο δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο και υποστήριξε ότι ο λαός «καταδίκασε το μνημόνιο» και ότι μάλιστα «εξανάγκασε όλα τα κόμματα να παραδεχτούν ότι το μνημόνιο είναι μη βιώσιμο οικονομικό σχέδιο»! Κι αυτό τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές, απόρροια της ευρωενωσιακής στρατηγικής, σαρώνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από το αν έχουν υπογράψει μνημόνια ή όχι.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρότασή τους για ανατροπή των μνημονίων αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση, θα δικαιωθεί απ' τις εξελίξεις, που ήδη όμως διαψεύδουν αυτήν την εκτίμηση. Και κατέληξε, λέγοντας ότι «το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους αλλά στους κομιστές της ελπίδας» και ότι «η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει», παρουσιάζοντας σαν ελπίδα και καινούργια μέρα, την πρότασή τους για διαχείριση της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βλέπει «ευκαιρία» για «δικαίωση» της αντιλαϊκής πολιτικής(2015-08-27 00:00:00.0)
Θέλουν να βαφτίσουν «λαϊκή εντολή» την εφαρμογή του μνημονίου(2015-08-23 00:00:00.0)
Η «αριστερή» διαχείριση του μνημονίου(2012-11-14 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ