Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πυρκαγιά σε φυλακή

ΑΓΚΥΡΑ.--

Επεισόδια σημειώθηκαν σε φυλακή της Τουρκίας στην περιοχή Σανλιούρφα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 κρατούμενοι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλαν σε κλινοσκεπάσματα οι κρατούμενοι, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και όχι συμπλοκής, όπως αναφέρουν οι αρχές, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί. Ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέγερση αποδίδοντας τα επεισόδια σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων.

Παράλληλα, η τουρκική αστυνομία συνεχίζει να προχωρά σε συλλήψεις ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες της «συνδέονται με την "Αλ Κάιντα"», στα δυτικά της χώρας. Οπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν οκτώ άτομα στις περιοχές της Μπούρσας και του Μπαλίκσεχιρ, που σύμφωνα πάντα με τις αρχές εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδα «ισλαμιστών».

Την ίδια στιγμή, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας γνωμοδότησε ότι η θητεία του Προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, δε λήγει τον Αύγουστο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, αλλά το 2014. Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε συνταγματικό το νόμο που είχε εγκριθεί μετά από κυβερνητική πρόταση, το Γενάρη, και αυξάνει την προεδρική θητεία σε επτά από πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ