Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Απελάθηκαν οι πρώτοι 120 Σουδανοί μετανάστες που βρίσκονται στο Ισραήλ χωρίς άδεια παραμονής μετά από κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η ισραηλινή αστυνομία, με στόχο να απομακρύνει περισσότερους από 60.000 Αφρικανούς μετανάστες.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Σήμερα αρχίζει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Λιβύη. Και αρχίζει με ένα νέο κύμα συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων διαφόρων παρατάξεων και φυλών που μέχρι πρότινος συνεργάζονταν στο «αντι-κανταφικό» μέτωπο αλλά πλέον λυμαίνονται τη χώρα, διεκδικώντας ο καθένας με τα όπλα μεγαλύτερο μερίδιο από τη νομή εξουσίας. Οι νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ζιντάν, στα δυτικά, και φέρονται να σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και να τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Σειρά εμπορικών συμφωνιών συνολικής αξίας 2,4 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψαν την Παρασκευή η Δανία και η Κίνα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην Κοπεγχάγη του Προέδρου της Κίνας Χου Ζιντάου, που συνοδεύεται από επιχειρηματίες που εκπροσωπούν ευρύ φάσμα οικονομικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ