Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρχισαν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα

Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, καταγγελίες και παρεμβάσεις και των ταξικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης από χτες άρχισαν να πληρώνονται μέρος των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της «Αττικό Μετρό» προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Μάρτη και απαίτησαν εξόφληση των δεδουλευμένων που τους οφείλει η κατασκευάστρια κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ).

Λίγο αργότερα, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σ. Σιμόπουλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Χρήστος Τσίτουρας, δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος Ιούνη οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν σήμερα το πρωί αν θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας ή θα επιστρέψουν στη δουλειά.

Ο Χ. Τσίτουρας διαβεβαίωσε ότι ο βασικός κορμός του μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί εντός του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος, δηλαδή το Νοέμβρη του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάδοχος εταιρεία ΑΕΓΕΚ θα τηρήσει της δεσμεύσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση η «Αττικό Μετρό» θα κινήσει τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται.

Σημείωσε ότι η επιβράδυνση των εργασιών στο έργο το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας του αναδόχου ΑΕΓΕΚ.

Τέλος, ανέφερε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες κατά μήκος του έργου πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2012 και ότι εντός των επόμενων ημερών λύνεται το ζήτημα του Παπαφείου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συσταθεί ένα συντονιστικό συμβούλιο που ανά μήνα θα εξετάζει την πορεία του έργου και θα παρεμβαίνει σε όποια προβλήματα δημιουργούν καθυστερήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ