Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ αντίβαρο στο νέο δίπολο εξαπάτησης

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Πειραιά

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Σε συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι του Πειραιά μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Το δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Το πραγματικό δίλημμα αυτή τη στιγμή είναι από τη μια μεριά οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, της υποταγής και των αυταπατών και από την άλλη η δύναμη που αντιστέκεται, το ΚΚΕ, που μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, αγωνίζεται, βρίσκεται σε ρήξη με τις λυκοσυμμαχίες των κρίσεων και των πολέμων, διεκδικεί κατακτήσεις και ανοίγει τους νέους δρόμους για νέα κοινωνική οργάνωση της εργασίας, της οικονομίας, για μια πραγματικά νέα Ελλάδα της δουλειάς και της προκοπής.

Μην υποκύψετε στα ψεύτικα διλήμματα. Τώρα ξανάρχισαν όλοι τους, τις προτάσεις ο ένας προς τον άλλον, τις επιστολές, τα σημεία. Πετάξτε στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις και τις επιστολές της τελευταίας βδομάδας. Μην δεχτείτε να παίξετε το παιγνίδι τους. 4 επιστολές έστειλε χτες ο Βενιζέλος για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, 7 προτάσεις για κυβέρνηση έκανε και ο Κουβέλης, 18 προτάσεις ο Σαμαράς, 10 σημεία ο Τσίπρας. Ολες οδηγούν τη χώρα και το λαό σε νέα μέτρα, χρεοκοπία, ανασφάλεια, παραίτηση, υποταγή.

Σε αυτό το πολιτικό παιγνίδι υποταγής του λαού, καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, είναι μπλεγμένοι όλοι τους: Και τα παλιά κόμματα του δικομματισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του νέου δικομματισμού με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ παρέα με μεγάλο μέρος του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Αναλογιστείτε ότι πάνω από 20 χρόνια τώρα σας προειδοποιούσαμε να φύγετε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι αυτά τα κόμματα τέλειωσαν δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτε στον ελληνικό λαό και αυτό το κάνατε στις εκλογές της 6ης Μάη. Δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, δεν θα είχαμε γλιτώσει περισσότερα για το λαό, εάν δεν χανόταν τόσος πολύτιμος χρόνος, εάν μας ακούγατε από την αρχή; Εστω και αργά, δικαιώθηκαν οι θέσεις του Κόμματος στα μάτια αυτών των εργαζομένων. Γιατί τώρα θα πρέπει να χαθεί πάλι πολύτιμος χρόνος;

Σκεφτείτε τώρα, λοιπόν, που σας προειδοποιούμε πάλι. Και η κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ και η κεντροαριστερά με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τμήμα του παλιού ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις υπέρ του λαού, οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Ο νέος διπολισμός είναι εξίσου αντιλαϊκός και επικίνδυνος. Με το ΚΚΕ όρθιο και δυνατό μπορεί να ξανακερδίσει έδαφος ο λαός, αντί να πέσει στην πιο μεγάλη απογοήτευση και να περάσει ταχύτερα σε πιο συντηρητικές απόψεις. Γι' αυτό χρειάζεται ΚΚΕ ισχυρό, αντίβαρο δυνατό, προσγειωμένο στην πραγματικότητα, ικανό να παλεύει για το λαό, να τον οδηγήσει στην αντεπίθεση. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές.

Τρομοκρατούν και αποκοιμίζουν

Μην τσιμπάτε με το δήθεν ντέρμπι, με το γνωστό εδώ και πολλά χρόνια δίλημμα της τελευταίας βδομάδας, από τους εκπροσώπους του δικομματισμού - διπολισμού, ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας κρίνεται σήμερα αλλού. Κρίνεται στο αντίβαρο, στη δυναμική υπεράσπιση των συμφερόντων της πλειοψηφίας, που γίνεται μόνο από τη θέση μιας ισχυρής δύναμης αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, αλλά με ρόλο πρωταγωνιστικό μέσα στο κίνημα, στο λαό, εκεί που υποφέρει ο λαός και η νεολαία και ψάχνει το καθημερινό αποκούμπι, που δεν μπορεί να το βρει στους κυβερνώντες οποιασδήποτε απόχρωσης.

Κλείστε τα μάτια σας και τα αυτιά σας στο νέο δίπολο εξαπάτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απαντήσει στη νεοδημοκρατική και πασοκική επίθεση, γιατί κινείται στην ίδια λογική, της πάση θυσία ενσωμάτωσης στην ΕΕ, της πάση θυσία χρηματοδότησης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, των μονοπωλίων, για να γίνει ανάκαμψη. Γιατί και οι δύο λειτουργούν με τους κανόνες και την επιβολή της ΕΕ. Οι δύο τρομοκρατούν και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκοιμίζει το λαό.

Τα οικονομικά προγράμματα που παρουσίασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι "άνθρακες ο θησαυρός"! Το νέο αυτό μείγμα που προτείνουν όλοι τους είναι μια γεύση ενίσχυσης της κερδοφορίας για λίγους μεγαλοκαρχαρίες αλλά με πολλή φτώχεια για το λαό, με εργασιακές σχέσεις δουλεμπορίου, με αυξημένη ανεργία που για πολλούς θα πάρει χαρακτήρα μόνιμο. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα γίνουν σε τομείς που απαιτούν ολιγάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, με μισθούς Βουλγαρίας και ακόμα παρακάτω.

Η πρόταση της ΝΔ αλλά και των άλλων δυνάμεων, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στα πλαίσια της ΕΕ είναι κάτι σαν το γκέτο της Cosco εδώ στον Πειραιά. Οπου ένα ευρώ αφήνει και παίρνει πίσω 10, μια θέση εργασίας προσφέρει και κλείνει άλλες στον Πειραιά. Το επενδυτικό υπόδειγμα της ΝΔ είναι οι μισοί εργαζόμενοι να έχουν εκ περιτροπής εργασία με μηνιάτικο 300 - 400 ευρώ, να προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες χωρίς δικαιώματα, να μην πληρώνονται υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά, αυτό είναι το κινέζικο πρότυπο της Cosco.

Αυτό είναι το όραμα της ανάπτυξης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΕΕ. Ναυπηγεία κλειστά στην Ελλάδα, μια υπερδύναμη για αιώνες των θαλασσών και τους εφοπλιστές να στέλνουν για ναυπήγηση πλοία στην Κίνα και στη Νότια Κορέα.

Αυτοί είναι οι πατριώτες της ΝΔ που τολμούν να εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί στέκεται στο πλευρό των ναυτεργατών, των εργαζομένων σε άλλους κλάδους που διεκδικούν τα δίκαιά τους, τα δικαιώματά τους. Δημαγωγούν ενάντια στην παλικαρίσια στάση των εργατών στους καταπέλτες των πλοίων και δε λένε κουβέντα για το συγγενολόι τους, το εφοπλιστικό λόμπι, που στέλνει δουλειές στην άλλη άκρη της Γης, που φυγαδεύει τα λεφτά του στις ελβετικές τράπεζες!

Φιλολαϊκή ανάπτυξη και ΕΕ δε γίνεται

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αναφανδόν υπέρμαχοι της ΕΕ και του ευρώ, ευθύνονται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν, κινδυνολογούν με το υπαρκτό ζήτημα του ευρώ. Ομως, με το ευρώ και την πολιτική της ΕΕ πτώχευσαν το λαό. Μήπως ήμασταν εκτός ΕΕ όταν μας έφεραν στην κρίση, όταν υπέγραφαν μνημόνια και έπαιρναν μέτρα για αποπληρωμή ενός χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός;

Κοροϊδεύουν ότι η κρίση είναι κυρίως ελληνικό φαινόμενο. Αφορά όλη την Ευρώπη, γιατί είναι κρίση της καπιταλιστικής ΕΕ. Δείτε τι γίνεται αυτές τις μέρες με την Ισπανία, την Ιταλία, πριν με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, άλλες χώρες.

Ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ δε γίνεται, έχει αποδειχτεί πολλές φορές και σε όλες τις χώρες. Δεν είναι λύση ούτε το ευρωομόλογο, ούτε η οικονομική διακυβέρνηση, η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης που λένε ότι θα συζητήσουν στη Σύνοδο τέλος Ιουνίου. Η ουσία αυτής της ενοποίησης είναι πάλι η διαμάχη για το ποιες τράπεζες, ποιοι όμιλοι, ποια μονοπώλια θα χάσουν λιγότερα, ποια θα κερδίσουν περισσότερα. Για τους λαούς όμως αυτό σημαίνει νέα σκληρά μέτρα, ανεργία, υποαπασχόληση, κι άλλη μείωση κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Οποια μορφή κι αν πάρει η ΕΕ θα εξακολουθεί να προωθείται η βάρβαρη πολιτική για τους πολλούς, τα ψίχουλα ελεημοσύνης για ελάχιστους.

Οι εκβιασμοί των κοινοτικών παραγόντων είναι πραγματικοί, δεν είναι μπλόφα, δείχνουν την εχθρότητα της ΕΕ απέναντι στους λαούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι εύκολα, αρκεί να υψώσεις φωνή στα όργανα της Ενωσης και τότε θα φοβηθούν οι καπιταλιστές, οι ιμπεριαλιστές. Είναι όχι μόνο μακριά νυχτωμένοι, αλλά θα λέγαμε - επειδή δεν τους κατατάσσουμε στους αφελείς - ότι είναι οι απόψεις τους αυτές μόνο επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός.

Κρατήστε το αυτό, ακόμα κι όσοι σήμερα αμφιβάλλετε και μας θεωρείτε υπερβολικούς. Είμαστε σίγουροι ότι γρήγορα θα έλθετε στα λόγια μας. Η ορθότητα της πολιτικής, της στρατηγικής του ΚΚΕ δεν κρίνεται από τα ποσοστά του. Μπορεί και 20% να έχεις και η πολιτική σου να είναι αντιλαϊκή, λαθεμένη, τυχοδιωκτική, να νικάς εσύ ως κόμμα, αλλά να οδηγείς τη χώρα και το λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα στο γκρεμό.

Είμαστε σίγουροι ότι εάν το ΚΚΕ αποφάσιζε να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, εάν έπαιρνε στις γραμμές του μεγάλο μέρος του παλιού ΠΑΣΟΚ, εάν άνοιγε τις πόρτες του στους γνωστούς εργατοπατέρες, τους συνομιλητές και ομοτράπεζους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορεί τα ποσοστά του να εκτινάζονταν, όμως θα έπαυε να είναι ΚΚΕ, θα έπαιζε ρόλο προδοτικό απέναντι στο κίνημα, θα την πλήρωνε ακριβά, θα διαλυόταν και θα έσερνε στο βάραθρο και τη λαϊκή ελπίδα, την ελπίδα που έχει εναποθέσει πάνω του η ίδια η Ιστορία, οι νεκροί μας από τα πεδία της ταξικής πάλης, αλλά και οι ζώντες ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες.

Αν το ΚΚΕ γλιστρήσει τώρα, δε θα μας το συγχωρήσουν ακόμα και αυτοί που σήμερα μας ζητούν μια ανοχή σε κυβερνητική λύση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό, η ψήφος στο ΚΚΕ(2023-06-17 00:00:00.0)
«Στις εκλογές κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, στην κρίση, αν θα καταργηθούν τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»(2019-06-13 00:00:00.0)
Να μη φυλακιστεί και άλλος λαός στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ(2019-02-08 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε με το βλέμμα στις 26(2014-05-24 00:00:00.0)
Πάει για άλλο μνημόνιο(2012-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ