Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα και συνεργασία ΚΘΒΕ - ΔΗΠΕΘΕ
  • Συνεχίζονται εντατικά οι πρόβες του έργου του Παναγιώτη Μέντη «Playmobil», που ανεβάζει το ΚΘΒΕ, στη «Μονή Λαζαριστών - Μικρό θέατρο» (8/3), σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Παίζουν: Φώτης Ζήκος, Μαρία Καραμήτρη, Γιώργος Κολοβός, Θάνος Κοντογιώργης, Αθανάσιος Μαργαρίτης, Μιλτιάδης Σαμαράς, Χριστόδουλος Στυλιανού. Εξι περιθωριακοί νέοι, πέντε αγόρια και μια κοπέλα, απαγάγουν και κρατούν όμηρο έναν εργοστασιάρχη. Ο συγγραφέας καταγράφει με ωμό ρεαλισμό τη γενιά του περιθωρίου, τη γενιά που επαναστατεί και αντιδρά στο κατεστημένο, αντιμετωπίζοντας τη σκληρότητα της ζωής σαν ένα αθώο, παιδικό παιχνίδι.

«Δάφνες και πικροδάφνες» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
«Δάφνες και πικροδάφνες» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Το ΚΘΒΕ ξεκινά συνεργασία με τα ΔΗΠΕΘΕ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω στη σύγχρονη θεατρική πράξη και τη γόνιμη καλλιτεχνική «συνομιλία» των θεάτρων. Αρχή αυτής της προσπάθειας αποτελεί η συνάντηση των καλλιτεχνικών διευθυντών των ΔΗΠΕΘΕ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Διαγόρα Χρονόπουλο, σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί (15/3) στο Βασιλικό Θέατρο - Σκηνή Μελίνα Μερκούρη. Στη συνάντηση θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι συνεργασίας και προτάσεις, με στόχο να ενταχθούν στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα».

  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά«Δάφνες και πικροδάφνες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μωρόγιαννη, σκηνικά Βασίλη Ραμμόπουλου, κοστούμια Κώστα Καραδήμα, φωτισμούς Σπύρου Μερεγκλίτση, ηχητική επιμέλεια Ζαχαρία Καλοφώνου. Παίζουν: Γιώργος Γκίκας, Τάσος Κορόζης, Γιώργος Μωρόγιαννης, Γιάννης Παπαθανάσης. Το έργο πρωτοανέβηκε το 1979 από το «Θέατρο Τέχνης» σε σκηνοθεσία Κουν. Πρόκειται για πολιτικό έργο, που καταγράφει σαρκαστικά πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας του τόπου μας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ