Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Το ταμείον είναι μείον για το λαό!

Με ΠΑΣΟκική φρασεολογία και τεχνάσματα επιχειρούν να κλέψουν στην κυριολεξία τη λαϊκή ψήφο

Εν αναμονή της παρουσίασης, σήμερα το μεσημέρι, του «κοστολογημένου» προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με στελέχη του θα «γεφυρώνει τα θέλω με τα μπορώ», ο βουλευτής του Δ. Παπαδημούλης έδωσε μια «γεύση» του, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, εξόχως αποκαλυπτική για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ποντάροντας στη λογική της «καμένης γης», ανέφερε ότι «υπάρχουν και πράγματα που έτσι όπως μας έχουν δέσει χειροπόδαρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απαιτούν από τη φύση τους διεθνή και ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση». Προεξόφλησε νέο «κούρεμα» του χρέους και βαθύτερο, δίχως όμως να αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα συνοδεύεται από πρόσθετα δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό.

Υπερασπίστηκε τη «δημοσιονομική εξυγίανση», όχημα για σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι το σχέδιο που θα εφαρμόσουν «θα έχει και το σκέλος της δημοσιονομικής εξυγίανσης γιατί και εμείς θέλουμε να περιοριστούν τα ελλείμματα», αλλά και το σκέλος της ποικιλόμορφης ενίσχυσης της πλουτοκρατίας προκειμένου «να βγούμε σε ανάπτυξη». Τότε και μόνο, όπως είπε, ο λαός μπορεί να περιμένει μια ελεημοσύνη.

Ξεδιάντροπα ανέφερε: «Εμείς δεν παριστάνουμε τους θαυματοποιούς, επειδή εμείς δεν είπαμε ποτέ στις 18 σοσιαλισμό και λεφτά υπάρχουν (...) και θα συναρτήσουμε τη διόρθωση και την αναπλήρωση ορισμένων αδικιών ή την υλοποίηση στοιχείων του προγράμματός μας με την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας! Να σας πω ένα παράδειγμα, όταν δεν έχεις λεφτά να στηρίξεις τον άνεργο και να καλύψεις τα πρωτογενή σου ελλείμματα δεν μπορείς να πεις ότι αύριο εγώ επανακρατικοποιώ μια επιχείρηση που για να την ξαναπάρω στα χέρια μου, ακόμη και αν ήθελα, χρειάζομαι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Στο «περίμενε» για αυξήσεις σε μισθούς

Διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κάνει 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο ενώ εναπόθεσε την αντιμετώπιση της ανεργίας στις «επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ξένες και εγχώριες»! Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο μισθός του νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας είπε πως «αυτό που θα κάνουμε είναι να καταργήσουμε την τελευταία μείωση που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», ενώ συνολικά για τους μισθούς ανέφερε:

«Δεν υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουμε στους μισθούς όπως ήταν το 2008 και το 2009. Η πορεία αποκατάστασης στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους των απωλειών που έχουνε θα γίνει σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την πορεία των δημοσιονομικών μας».

Πρόκειται για κοροϊδία αφού είναι δεδομένο ότι και στη φάση της ανάπτυξης, που θα είναι αναιμική, μόνη έγνοια του κεφαλαίου θα είναι να αποκαταστήσει τις απώλειες που κατέγραψε την περίοδο της κρίσης κι αυτό προϋποθέτει μισθούς πείνας, εργαζόμενους δίχως δικαιώματα. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανάπτυξη για το κεφάλαιο και ο λαός στο «περίμενε» για να του δώσουν εθελοντικά οι καπιταλιστές μερίδιο από τα κέρδη τους!

Ο Δ. Παπαδημούλης δίνοντας μια γεύση του πώς εννοεί το κόμμα του την «κοινωνική συνοχή», απείλησε με τσάκισμα των λαϊκών αντιδράσεων, αποκηρύσσοντάς τες σαν «συντεχνιακά συμφέροντα»! Οπως είπε, «δεν αποκλείω ότι στην προσπάθειά μας να ανασυγκροτηθεί, να εξυγιανθεί το κράτος ή να μπορέσουμε να γυρίσουμε σε δρόμους ανάπτυξης και να απλουστεύσουμε τα πράγματα ή να σπάσουμε εστίες διαφθοράς και εστίες αναχρονισμού, να συγκρουστούμε και με συντεχνιακά συμφέροντα ή με αντιδράσεις».

Φιλόξενη στέγη για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί η παροχή στέγης σε στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Παπαδημούλης δίνοντας τη μάχη των εντυπώσεων πρόσθεσε ότι αν βγουν πρώτοι στις εκλογές θα σχηματίσουν κυβέρνηση με άφθαρτα πρόσωπα, αποκρύπτοντας ότι και αυτά θα εφαρμόσουν την ίδια «φθαρμένη» και αντιλαϊκή πολιτική. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε μετατόπιση στελεχών σε σχέση με παλαιότερες θέσεις τους εγώ την καταγράφω θετικά, ακόμη και τη μετατόπιση Βενιζέλου - Σαμαρά».

Τεταμένες είναι και οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους «Οικολόγους Πράσινους», μετά την άρνησή του να συμμετάσχει σε συζήτηση που διοργάνωσαν για την αναζήτηση μετεκλογικών συγκλίσεων. Η εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι η άρνησή του υποδηλώνει «ή την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων, ή την τακτική του, που είναι εμφανής όλο αυτό το διάστημα, να ηγεμονεύσει σε όλο τον χώρο των πολιτικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιμνημονιακές"».

Σχολιάζοντας, τέλος, το πρόγραμμα της ΝΔ, που παρουσίασε χτες ο Αντ. Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ