Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφωνίες εκφυλιστικές για τους εργαζόμενους...

Ο απόλυτος εκφυλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, εκεί όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αναδεικνύεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο από τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες μεταξύ της πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ) και της πλειοψηφίας στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου «Σπάρτακος» (μέλη της είναι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή).

Πριν λίγες μέρες, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να υπογράψει το κείμενο της ΣΣΕ που είχε συνδιαμορφώσει με τη διοίκηση της ΔΕΗ (την ψήφισαν η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και ενός κομματιού της ΣΑΔ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ). Με το κείμενο αυτό η πλειοψηφία αποδέχεται την εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών νόμων που αφορούν στη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35% και στην κατάργηση της μονιμότητας η οποία διευκολύνει την εργοδοσία να απολύει κατά πώς θέλει.

Με αυτή την απόφαση διαφωνεί η πλειοψηφία του «Σπάρτακου» (συγκροτείται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΣΑΔ, που κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές, και τη ΔΑΚΕ). Για αυτό έστειλε σχετικό εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία την καλεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ μόνο για τη μητρική εταιρεία (η ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ αφορά και στους τομείς διανομή-μεταφορά).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ