Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Σε ιδιώτη ανατίθεται, για τρεις μήνες, τμήμα της καθαριότητας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την απαγόρευση προσλήψεων εργαζομένων με δίμηνες και 8μηνες συμβάσεις, λόγω των εκλογών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, με μοναδικές ψήφους κατά αυτές των κομμουνιστών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει: «Ο λαός του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη μόνο να χάσει έχει από μια τέτοια πολιτική. Παραχωρείται σε ιδιώτες - επιχειρηματίες ένας τομέας που πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιος και έχει σχέση με την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.

Η παραχώρηση σε ιδιώτες σημαίνει: Χειρότερες υπηρεσίες (αραιότερη και μη ασφαλής συλλογή και αποκομιδή), αδιαφορία για την ποιότητά τους, ενώ η διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου θα ανοίξει το δρόμο για εκτίναξη του κόστους. Σημαίνει εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, όλους τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της πλειοψηφίας του δήμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ