Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αποθρασυμένοι οι εργοδότες προωθούν ατομικές συμβάσεις

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Αποθρασυμένοι οι εργοδότες προωθούν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ περιγράφει σε ανακοίνωσή της τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση (10 Μάη) εργοδοτών κι εργαζομένων από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, συνάντηση που έγινε κατόπιν καταγγελίας της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, μιας σύμβασης που κι αυτή οι εργοδότες δεν την εφάρμοζαν.

Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι οι εργοδότες επιδιώκουν να προχωρήσουν σε νέες μειώσεις μισθών και σε ατομικές συμβάσεις εργασίας. Και εξηγεί:

«Η εργοδοσία προσήλθε στις διαπραγματεύσεις χωρίς καν σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να μην υπογραφεί τίποτα, να κερδίσει χρόνο. Απαίτησε με θράσος να μειωθούν οι μισθοί, ώστε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις απώλειες στα κέρδη τους. Λες και όταν τα κέρδη τους μεγάλωναν, προχώρησαν σε αυξήσεις στους μισθούς! Επανέλαβαν τα γνωστά επιχειρήματα περί "κρίσης", "μείωσης μαθητών" και "κινδύνου να κλείσουν φροντιστήρια".

Δηλαδή, με το "μαστίγιο" προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να δεχθούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Λένε προκλητικά: "αν θέλετε δουλειά, δεχτείτε ό,τι σας δίνουμε". Από την άλλη, περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα, οι δηλώσεις του τύπου "είμαστε όλοι συνάδελφοι", ότι "υποφέρουμε όλοι το ίδιο" κλπ, ώστε να αισθανθούν οι εργαζόμενοι συνένοχοι, να βάλουν πλάτη. Δηλαδή, και με το "μαστίγιο", αλλά και με το "καρότο"»!

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση ωρομισθίου και μισθών. Κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης, για την επιβολή παντού ατομικών συμβάσεων και «με τη βούλα». Τόνισαν ότι οι απώλειες των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτικές (φορολογία, χαράτσια, απολύσεις), ότι κυριολεκτικά, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση αδυνατεί να ζήσει!

Για το λόγο αυτό, απαίτησαν να δοθούν αυξήσεις που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες και να διασφαλιστούν οι όροι εργασίας.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι μάχη για τις ΣΣΕ συνεχίζεται και καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να μπουν στον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ενάντια στην αποθρασυνόμενη εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, που επιβάλλουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org