Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
«Οργάνωση - Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά»

Σήμερα στις κάλπες φοιτητών και σπουδαστών ρίχνουμε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Σήμερα γίνονται οι φετινές φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη και στο φόντο της προεκλογικής περιόδου που έχει πια ξεκινήσει για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούνη.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ και οι φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στηρίζουν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Καλούν τους νέους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ να δουν τις φοιτητικές εκλογές ως ένα αγωνιστικό σταθμό στην πάλη τους για τη διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν στις σπουδές και τη ζωή τους. Συμμετέχουν στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα: «Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Οργάνωση - Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά».

Στα πανεπιστήμια τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ κατεβαίνουν σε 203 συλλόγους από τους 206 συνολικά, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα εκλογές. Αντίστοιχα στα ΤΕΙ τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο θα κατέβουν σε 70 από τους 75 συλλόγους στους οποίους είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα εκλογές.

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να σκεφτούν και να διαμορφώσουν τη στάση τους στις κάλπες μέσα από την ίδια τους την πείρα, όλα όσα ζουν μέσα και έξω από τις σχολές, τα οποία είναι αλληλένδετα ακριβώς επειδή τα ΑΕΙ δε λειτουργούν σε «γυάλα», αλλά υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής που ασκείται διαχρονικά. Ιδιαίτερα η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους, η εικόνα διάλυσης, που οδηγεί ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών στην αποστασιοποίηση, έχει υπεύθυνους: Τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που με τα ρουσφέτια, τις νοθείες, τους εκβιασμούς, τη χειραγώγηση είναι δικό τους έργο η διάλυση των συλλόγων, αλλά και τις παρατάξεις ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ που αρνούνται την κανονική λειτουργία των συλλόγων, αρνούνται κάθε τι οργανωμένο και εξυπηρετούν πότε τα συμφέροντα της ΔΑΠ, πότε της ΠΑΣΠ, σε διαπαραταξιακές συνεδριάσεις «κορυφής» μακριά από τους φοιτητές.


MotionTeam

Αυτό που έχουν ανάγκη οι φοιτητές σήμερα είναι ισχυροποίηση των δυνάμεων του ΜΑΣ για να αντιπαλέψουν τις νέες πιο βάρβαρες συνέπειες που θα έχει η αντιλαϊκή πολιτική στις σπουδές και τη ζωή τους. Η εφαρμογή του νόμου - πλαισίου είναι μπροστά μας, οι περικοπές σε σίτιση, στέγαση, μεταφορές κ.τ.λ. είναι αναμενόμενες λόγω της οικονομικής κατάστασης των ιδρυμάτων, τα απαραίτητα συγγράμματα για τις σπουδές έχουν ήδη περικοπεί και δεν δίνονται όλα δωρεάν. Απέναντι σε αυτά μόνο οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν σταθεί και στέκονται διαρκώς δίπλα στους φοιτητές, διεκδικούν μαζί με τους φοιτητές όλα όσα τους ανήκουν.

Τα... «πρακτικά» της ψηφοφορίας

Οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης. Δεν γίνονται δεκτά τα πάσο και οι βεβαιώσεις από τις γραμματείες καθώς έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι αυτά τα έγγραφα έχουν αξιοποιηθεί για εκτεταμένης κλίμακας νοθεία. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου (με παραβάν ή άλλους ειδικούς χώρους). Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η εφορευτική επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ