Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11259

ΝΑΤΟ: Εχθρός στο δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης

Η συνεπής πάλη για αποδέσμευση και η αποκάλυψη πλατιά στο λαό του ρόλου του ΝΑΤΟ και των άμεσων κινδύνων εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, τελικά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να μπουν στην ημερήσια διάταξη

Με τη Σύνοδο του Σικάγου, το ΝΑΤΟ επιδιώκει την προώθηση της «νέας στρατηγικής αντίληψης», που εγκρίθηκε στη Λισαβόνα (Νοέμβρης 2010). Ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, πέραν της ζώνης της Συμμαχίας. Συντονίζεται με τις ανάλογες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με το κατ' όνομα «Συνεταιρισμό για την ειρήνη». Στο όνομα της «έξυπνης άμυνας» αναπροσαρμόζει τη δομή του, ενοποιεί τη στρατιωτική διοίκηση, εκσυγχρονίζει τα πυρηνικά και συμβατικά όπλα. Διευρύνει τα πλαίσια δράσης του με πρόσχημα τις δήθεν «νέες» και «ασύμμετρες απειλές», όπως: κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, «τρομοκρατία», διάδοση των βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, «ενεργειακή ασφάλεια», κλιματικές αλλαγές, μετανάστευση, έλλειψη νερού κ.ά. Δρα για το σχηματισμό κρατικών μηχανισμών καταστολής κι επίθεσης (αστυνομίας και στρατού) σε διάφορα κράτη. Επεκτείνει τους λεγόμενους «προληπτικούς πολέμους». Νομιμοποιεί την επέμβαση σε κάθε χώρα σε βάρος του λαού της σε ενδεχόμενο εσωτερικής αμφισβήτησης και ανατροπής της αστικής εξουσίας. Η στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ είναι κριτήριο για κάθε κόμμα, για τη θέση και την αξιοπιστία του απέναντι στο λαό.


ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Απεργούν εδώ και 200 μέρες

Ο αγώνας τους πιέζει την εργοδοσία που τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιεί προκλήσεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Σήμερα, στις 11 π.μ., προχωρούν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην οποία καλεί το σωματείο τους και σε εκλογές για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.


ΣΕΛ.  21

Προσφορά

Η σ. Καίτη Μπλίκα, πρόσφερε 3.750 ευρώ ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


Με νέα ψηφοδέλτια οι εκλογές

Οι εκλογές στις 17 του Ιούνη θα γίνουν με καινούρια ψηφοδέλτια. Τα καινούρια ψηφοδέλτια θα τυπωθούν στις προθεσμίες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος και θα διανεμηθούν έγκαιρα στις Κομματικές Οργανώσεις. Αν στην κάλπη πέσει παλιό ψηφοδέλτιο, τότε αυτό θα θεωρηθεί άκυρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα καταστροφής όποιων παλιών ψηφοδελτίων υπάρχουν ώστε να μην υπάρξει ούτε μια περίπτωση που θα στερηθεί ψήφους το Κόμμα, εξαιτίας τους.


ΚΚΕ
Για τους πλαστογράφους του διαδικτύου

Ανακοίνωση - καταγγελία για πλαστογράφους στο διαδίκτυο εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου τονίζει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι παρά την ξεκάθαρη θέση του ότι δε διαθέτει λογαριασμό ούτε στο twitter ούτε στο facebook, και παρά τη σχετική διάψευση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 15/5/2012 στο "Ριζοσπάστη", ορισμένοι επιμένουν να πλαστογραφούν λογαριασμούς στο όνομά του, υποστηρίζοντας μάλιστα θρασύτατα ότι αυτοί είναι επίσημοι λογαριασμοί του ΚΚΕ. Το γεγονός αυτό, ότι μετά και από τις διαψεύσεις εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το ΚΚΕ και μιλούν εξ ονόματός του, αποδεικνύει ότι ο ρόλος τους είναι ύποπτος και βρώμικος. Το ΚΚΕ προβάλλει τις θέσεις του στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του (www.kke.gr) και της ιστοσελίδας του "Ριζοσπάστη" (www.rizospastis.gr)».



Απαράδεκτα εκλογικά παιχνίδια και στο σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης

ΣΕΛ.  9  -  13
ΟΛΑΝΤ - ΜΕΡΚΕΛ
Συμφωνούν στην επίθεση κατά των λαών

ΣΕΛ.  16
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Παλεύουμε για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του κινήματος

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ