Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Μάη 2012 - αριθ. φύλλου: 11257

Υπογράφτηκε κλαδική Συλλογική Σύμβαση στα Ποτά

ΣΕΛ.  17
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΛΑΔΩΝ
Σήμερα η απεργιακή μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  17

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Λαός σε ετοιμότητα με το ΚΚΕ μπροστά

Αλέκα Παπαρήγα: Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ ορθώνεται απέναντι στην ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το λαϊκό κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Αν γίνουν εκλογές, να αλλάξει την ψήφο του, να κάνει δυνατό το ΚΚΕ.

*

Αν προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο. Αν πάμε όμως σε εκλογές, η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας αν γίνουν εκλογές.

Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, δεν αλλάζουν, όση μεταμφίεση και αν κάνουν. Μην εμπιστεύεστε και τον ΣΥΡΙΖΑ που παραπλανά με τις δήθεν εύκολες λύσεις. Θέλει να είναι και με το ληστή και με το χωροφύλακα, και με την ΕΕ και με το λαό. Πάμε κόντρα στο ρεύμα των ψεύτικων ελπίδων. Ο λαός δεν χρειάζεται ούτε τα σημερινά μνημόνια, ούτε άλλα τροποποιημένα μνημόνια.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ
Δε θα συμμετάσχει η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δε θα πάρει μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει. Συνεπώς, η Αλέκα Παπαρήγα δε θα συνεισέφερε σε συζήτηση όπου θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης.


Για το μνημόνιο και τη δανειακή

Το ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή θα φέρει σχέδιο νόμου που θα βάζει πολύ συγκεκριμένα την κατάργηση, την ανατροπή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου κι ας τοποθετηθούν τα κόμματα. Στο κάτω κάτω, μια απόφαση της Βουλής, πλειοψηφική, αν υπάρχει, θα είναι πολύ πιο σημαντική από κάποιες επιστολές που στέλνονται ή ζητούνται να σταλούν, που, όπως και να το κάνουμε, είναι αμφιλεγόμενες. Επιδέχονται πολλές ερμηνείες, ενώ μια απόφαση, ένας νόμος της ελληνικής Βουλής, θα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος.



ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Εργασιακό κάτεργο

ΣΕΛ.  32
ΕΥΔΑΠ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολοκληρώνουν το μεγάλο ξεπούλημα

ΣΕΛ.  19
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εστησαν τοίχο στην απεργοσπασία

ΣΕΛ.  16
«Πανσπουδαστική ΚΣ» αύριο στις εκλογές φοιτητών και σπουδαστών

ΣΕΛ.  15
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμούν τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ