Σάββατο 12 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νεολαία να πει πιο δυνατά όχι σε όλα τα ναρκωτικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τη διοργάνωση ενός ακόμα φεστιβάλ ναρκω-κουλτούρας

Με αφορμή τη διοργάνωση του γνωστού ετήσιου ναρκω-φεστιβάλ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε μια περίοδο που τα δικαιώματα της νεολαίας πετσοκόβονται, που 1 στους 2 νέους είναι άνεργος, που οι νέοι καταδικάζονται σε μισθούς των 300 ευρώ και την αμορφωσιά, οι γνωστοί υπερασπιστές της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και του διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά, διαφημίζουν για μια ακόμη χρονιά, μέσω του ναρκω-φεστιβάλ που διοργανώνουν, το "δικαίωμα" στη μαστούρα. Προβάλλουν δηλαδή μια στάση ζωής υποταγμένη, βολική στους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική σε βάρος της νεολαίας.

Μάλιστα, η φετινή συνάντηση των υποστηρικτών της ναρκω-κουλτούρας πραγματοποιείται με τη στήριξη της "αριστερής" δημοτικής αρχής του Δήμου Ελληνικού σε ένα χώρο - πρώην αεροδρόμιο - που αποτελεί λαϊκή απαίτηση να μετατραπεί σε χώρο λαϊκής αναψυχής και άθλησης, πνεύμονα πρασίνου για τις λαϊκές οικογένειες και όχι σε κέντρο διαφήμισης και διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι υποστηρικτές αυτοί, ΣΥΡΙΖΑ, νεολαία ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, μαζί με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όπως ο Βαλλιανάτος κι ο Μάνος της Δράσης - Φιλελεύθερης Συμμαχίας κ.ά., είναι οι ίδιοι που υποστήριξαν με πάθος το αντιδραστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών. Ενα νομοσχέδιο που αποσύρθηκε μετά την καταδίκη του από δεκάδες φορείς, συλλόγους νεολαίας, γονέων, εργαζομένων σε κέντρα απεξάρτησης και πρόληψης και με τη σθεναρή αντίσταση του ΚΚΕ.

Οι προτάσεις τους είναι σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές. Επιμένουν να διαφημίζουν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια του χασίς, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά.

Την ίδια ώρα στην Πανελλήνια Ερευνα για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών από τους μαθητές - Ερευνα ESPAD 2011, αποτυπώνονται σχεδόν πενταπλάσια ποσοστά χρήσης κάνναβης στους μαθητές 15 - 19 ετών το 2011 σε σχέση με το 1984. Μία από τις εξηγήσεις ειδικών για την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης, τα τελευταία χρόνια, είναι η άμβλυνση της συνείδησης σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών και ιδιαίτερα του χασίς, που προκλήθηκε και από τις συστηματικές δηλώσεις και συζητήσεις περί "αθώου χασίς", "καλής και ακίνδυνης κάνναβης". Ο,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι διάφοροι οπαδοί της ναρκω-κουλτούρας.

Μιλούν για πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους, νομιμοποιώντας την κυβερνητική πολιτική της γενίκευσης της υποκατάστασης με μεθαδόνη, τη στιγμή που τα στεγνά προγράμματα οδηγούνται λόγω της υποχρηματοδότησης σε μαρασμό και οι εργαζόμενοί τους στο δρόμο.

Με αφορμή την πραγματοποίηση του αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ της ναρκω-κουλτούρας, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να πει πιο δυνατά όχι σε όλα τα ναρκωτικά, να πει όχι στο διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, να παλέψει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Καλεί σε συστράτευση με το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και διεκδικεί:

  • Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
  • Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
  • Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Ειδικευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.

Στη νεολαία δεν ταιριάζει η απάθεια και η φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Διέξοδος είναι η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής. Η πάλη για μια κοινωνία που με την εργατική τάξη στην εξουσία θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ