Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Επίσκεψη Σάντος στο Πεκίνο με επενδυτική ατζέντα

ΠΕΚΙΝΟ.--

Πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα με επενδυτική ατζέντα πραγματοποιεί από την Τρίτη ο αντιδραστικός πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η σύσφιξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, δεδομένου ότι η Κίνα αποτελεί το δεύτερο εμπορικό εταίρο της Κολομβίας μετά τις ΗΠΑ.

Σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Κολομβιανό ομόλογό του, ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, ανέφερε ότι τα γεγονότα έχουν αποδείξει πως «η συνεργασία Κίνας - Κολομβίας απέδειξε ότι η σχέση που χτίζεται στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και των αμοιβαίων συμφερόντων έχει διευρύνει τις δυνατότητες για ανάπτυξη» (εννοείται καπιταλιστική ανάπτυξη).

Ο Ζιντάο σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να αξιοποιήσουν τη συνεργασία αναφερόμενος ιδιαίτερα στη διεύρυνση της συνεργασίας των τραπεζών των δύο χωρών. Αναφέρθηκε ακόμα στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης των καταστροφών, ενώ έκλεισε υπογραμμίζοντας την «ανάγκη» για συνεργασία και συντονισμό των δύο χωρών σε διεθνή ζητήματα, με δεδομένες τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που επιβάλλουν την οικοδόμηση συμμαχιών.

Ο Σάντος από την πλευρά του τόνισε την επιθυμία του για ενίσχυση των σχέσεων, υποσχόμενος τη δημιουργία συνθηκών στην Κολομβία, που θα επιτρέπουν στις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας, ενώ τόνισε ότι η Κολομβία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Κίνα όσον αφορά περιφερειακά και διεθνή θέματα. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι το αντιδραστικό καθεστώς της Κολομβίας χτυπάει βάναυσα τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ