Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΦΩΤ.

Στις 6 Μάη συμπληρώνονται 3 μήνες από το θάνατο του ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ. Το «κόκκινο βόλι» του δεν πρόφτασε να πέσει στην κάλπη, όμως η ζωή και οι αγώνες, τόσο του ίδιου όσο και των συναγωνιστών και ηρωικών μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πυροδότησαν χιλιάδες βόλια, που πάνε πιο πέρα από τις κάλπες, για τη νίκη, για το σοσιαλισμό!

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ, η αδερφή του Μαρία προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα.

***

Στη μνήμη όλων των πιστών του Μαρξισμού - Λενινισμού και των συγχωριανών μου που δώσανε τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, μπροστά στις εκλογές και για την ενίσχυση του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Παναγιώτης και Ευανθία Τσιρώνη, Ν. Ιωνία - Βόλος

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα μας για το ΚΚΕ, ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ που έφυγε πριν 9 χρόνια, και των αγαπημένων μου αδερφών, ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΑΓΚΑ που σκοτώθηκε στον ΕΛΑΣ και του ΜΙΜΗ ΖΑΡΑΓΚΑ που σκοτώθηκε στη μάχη της Καρδίτσας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει και πάλι η πατρίδα μας, προσφέρουμε, μέσσω ΚΟΒ Περισσού, 100 ευρώ σαν μια ελάχιστη βοήθεια για τον εκλογικό αγώνα του Κόμματός μας. Είστε πάντα κοντά μας και όσο ζούμε, έστω και νοερά κάθε μέρα, είστε μαζί μας. Για μένα είστε η καθημερινή παρέα μου. Μου λείπετε πολύ.

Φρόσω Μαμάτση, οι κόρες και τα εγγόνια μας

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 100 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Περιστερίου.

Η σύζυγός του, Δέσποινα Γεωργακάκου, κι ο γιος του, Παναγιώτης Αναστασόπουλος.

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
***

ΦΩΤ.

Σαν σήμερα 6 Μάη, συμπληρώνεται ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς μας, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, Ελένη, και τα παιδιά του, Κώστας και Γιώργος, προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική προεκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οικογένεια Τορλαχίδη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή συνδικαλιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και στη μνήμη της αδερφής του ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ η γυναίκα του Μαίρη Παπανικολάου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου της, συντρόφου της ζωής της, ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ, η Μαριάνθη Σταμουλάκη, προσφέρει 50 ευρώ το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας και 50 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω της ΟΒ σπουδαστών Λάρισας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, πρώην πολιτικού πρόσφυγα και δραστήριου μέλους του ΚΚΕ από το 1947, που έφυγε από τη ζωή.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Αλεξάνδρα, μαχήτρια και αυτή στο ΔΣΕ, και τα παιδιά του, Μαρίκα και Κώστας, προσφέρουν 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου. Ο σ. Γιώργος, με ζήλο διακινούσε το «Ρ». Πάντα θα σε θυμούμαστε και ευχαριστούμε που, με τη μητέρα μας, μας γαλούχησατε στα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
***

ΦΩΤ.

Σήμερα 6 Μάη 2012 συμπληρώνεται ένας χρόνος που αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας (το γελαστό παιδί, όπως τον αποκαλούσαν και οι φίλοι του) ο πολύ αγαπημένος μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 345 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ.

Οι σύντροφοί του

* Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας φίλος, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ.

Στη μνήμη του και για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ.

Σταμάτης και Κασσιανή Σαμοΐλη

***

ΦΩΤ.

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ έφυγε από τη ζωή την 1η Μαρτίου 2012. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Μέλισσα Καρδίτσας. Από 18 χρόνων πήρε δραστήριο μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στέλεχος της ΕΠΟΝ Καρδίτσας. Για την αντιστασιακή του δράση, μετά τη Βάρκιζα, διώχθηκε, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις. Τον Ιούνιο του 1946 κατατάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το τέλος του Εμφυλίου, από το Νοέμβρη 1949, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου φοίτησε (1951-1956) στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης και πήρε πτυχίο φιλόλογου. Δούλεψε σε σχολεία που φοιτούσαν παιδιά Ελλήνων πολιτικών προσφύγων όπου δίδασκε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, Ιστορία και Γεωγραφία της Ελλάδας. Επαναπατρίστηκε το 1984. Εως το θάνατό του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του και για την προσφορά του σ. Δάσκαλου στον Αγώνα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου προσφέρει στο ΚΚΕ για την ενίσχυση του στην προεκλογική μάχη, 50 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ.

Η σ/σσα Βουτσινά Χριστίνα προσφέρει, στη μνήμη των σφων αγωνιστών, ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΙΟΚΑ, για την εκλογική μάχη του Κόμματος, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεσολογγίου.

***

ΦΩΤ.

ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

***

ΦΩΤ.

Πριν από τρεις μήνες «έφυγε» από κοντά μας η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΚΑ αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός του ΚΚΕ, από οικογένεια που είχε δώσει πολλά στον αγώνα. Η ίδια ως στέλεχος της ΕΠΟΝ βασανίστηκε πολλές φορές από τους παρακρατικούς και φυλακίστηκε, από το 1947 μέχρι το 1950.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, Πασχάλης Σακκάς, και η κόρη της, Αννη, προσφέρουν στο κόμμα της το ΚΚΕ 100 ευρώ. Στη μνήμη της προσφέρουν, ακόμα, τα ανίψια της: Χάρης, Ευθυμία και Γιάννης, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 14.3.2012, έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια ο συναγωνιστής - σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης μέλος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου. Πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά που πίστεψε και αγωνίστηκε, ο ίδιος και η οικογένειά του (γονείς κι αδέρφια). Από τις μεταδεκεμβριανές κυβερνήσεις δέχτηκαν διώξεις και φυλακίσεις.

Το παράρτημα μας, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, τιμώντας τη μνήμη του, αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ που πίστεψε, αγάπησε και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
***

3 ΦΩΤ.

Η σ. Νίτσα Παπανικολάου προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα, στη μνήμη:

Της μητέρας της ΕΑΜίτισσας δασκάλας, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, που έχει φύγει εδώ και 22 χρόνια.

Του συντρόφου της, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που «έφυγε» πριν 35 χρόνια.

Του παιδιού μου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ που μου λείπει 15 χρόνια, και του αδερφού μου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, αετόπουλου στην Κατοχή και κομμουνιστή.

***

ΦΩΤ.

Στις 27 Απριλίου κλείνουν 10 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, που από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Νίκαιας.

***

ΦΩΤ.

Στον αγαπημένο μου σύζυγο ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΡΟΥΛΗ που έφυγε από κοντά μας στις 28 Οκτωβρίου 2009. Ηταν πιστός στο Κόμμα το οποίο αγάπησε και αγωνίστηκε γι' αυτό. Εκανε 20 χρόνια φυλακή, πολέμησε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Στην μνήμη του, προσφέρω στο αγαπημένο του κόμμα, το ΚΚΕ, και την αγαπημένη του εφημερίδα, το Ριζοσπάστη, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Ανθή Γερούλη

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Μαΐου του 2007 έφυγε από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΕΑΣ, που γεννήθηκε το 1924 στους Σοφάδες Καρδίτσας. Ο Βασίλης συμμετείχε δραστήρια στην Εθνική Αντίσταση και ως ανταμοιβή, το καθεστώς που επιβλήθηκε, τον εξόρισε στα κάτεργα της Γιούρας για 7 χρόνια.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Δέσποινα Οικονόμου-Κατσέα και η οικογένειά της προσφέρουν 70 ευρώ στη Ν.Ε. Καρδίτσας για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟΥ, η Κική και ο Γιώργος προσφέρουν 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» μέσω της ΚΟΒ Γουδιού.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα 6 Μάη 2012, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Η σύζυγός του Μαρία, η κόρη του Αδαμαντία

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΚΑ που έφυγε άδικα πριν δύο χρόνια σε τροχαίο προσφέρουμε στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ.

Νικολέττα, Γιώργος, Ευτυχία

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συνεπούς και αταλάντευτου συντρόφου, ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Ελένη Μακρυγιάννη

***

«Εφυγε» από τη ζωή, στα 87 του χρόνια, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός οπαδός του ΚΚΕ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Καίτη και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, η γυναίκα του, Ειρήνη, προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Σφαγείων Καλλιθέας.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - καπετάνιος του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος στη μάχη του Μυστρά. Για την αντιστασιακή του δράση, εξορίστηκε σε Μακρόνησο, Φολέγανδρο, Γιούρα, Αϊ-Στράτη, Ικαρία. Ενώ, για τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε 3,5 χρόνια.

ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΜΙΜΗΣ
ΖΑΡΑΓΚΑΣ ΜΙΜΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης, 50 ευρώ για την ενδυνάμωση της πολιτικής και ιδεολογικής παρέμβασής του για την ανάπτυξη των αγώνων του Κόμματος και προς τιμήν των 93 χρόνων του.

Η κόρη του, Μαρία Ράικου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» από τη ζωή στις 12.9.1991, και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» στις 20.1.2009, τα παιδιά τους, Χρήστος και Καίτη Λεμπέση, η νύφη τους, Ιωάννα Ζαχαριάδου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, προσφέρουν 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟΑ, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.


ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΟΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΟΚΑ

ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γιώργος Κυριακίδης
Γιώργος Κυριακίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

902

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΚΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΚΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(18/4/2020)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(26/1/2016)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(7/7/2013)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(8/7/2012)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(6/1/2012)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(30/3/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org