Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11249

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντιΚΚΕ παρέμβαση του Κων. Μητσοτάκη

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με μια αντιΚΚΕ δήλωσή του, εκβιάζει και τρομοκρατεί το λαό λίγο πριν τις κάλπες, κινδυνολογώντας στο ζήτημα της «πολιτικής σταθερότητας». Τι είπε; «Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Οι νεότεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».

Σε δήλωσή της για την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους. Αλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφέρεται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό. Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια, από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια».


Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης Τώρα στην κάλπη ΚΚΕ

Υπουλοι καιροσκόποι

Η υποκρισία και ο ύπουλος καιροσκοπισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν και να αποσπάσουν ψήφους από το ΚΚΕ. Στελέχη του έφθασαν στο σημείο να διαδίδουν σε δημοσιογράφους ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, Κεντρική Επιτροπή και Πολιτικό Γραφείο, είναι μοιρασμένη στα δύο, ανάμεσα σε αυτούς που αντιμάχονται τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτούς που την υποστηρίζουν. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός και δεν αλλάζει. Αλλάζει μόνο προσωπεία, αλλά όχι την εχθρότητα και τα ύπουλα μέσα που χρησιμοποιεί κατά του ΚΚΕ. Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει και από τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και από τους ριζοσπάστες αριστερούς.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ