Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια για την αξιολόγηση

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για τις μεθοδεύσεις με την αξιολόγηση

«Δηλώνουν ανοιχτά ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στους εκπαιδευτικούς. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και εξηγεί ότι «πίσω από την πλάτη μας (σ.σ. των εκπαιδευτικών) και σε καθεστώς ημίφωτος ετοιμάζεται στο Αργοστόλι σεμινάριο μερίδας διευθυντών για την προώθηση της αξιολόγησης, αμέσως μετά τις εκλογές (πιθανά 9 Μάη)».

«Αντίστοιχα σεμινάρια θα υλοποιηθούν και για τους υπόλοιπους διευθυντές και στη συνέχεια για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αυτά είναι τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από το σχετικό σχεδιασμό του ΥΠΔΒΜ, ώστε να υλοποιηθεί η αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων. Ολα καλύπτονται κάτω από το πέπλο "άλλο η αυτοαξιολόγηση και άλλο η αξιολόγηση" που προβάλλουν σχολικοί σύμβουλοι, αξιοποιώντας θέσεις δυνάμεων της ΟΛΜΕ που δρουν σαν δούρειοι ίπποι στο θέμα αυτό σπέρνοντας αυταπάτες», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Μάλιστα η ΕΛΜΕ καταγγέλλει: «Δεν κρύβουν πια σε τελευταίες επισκέψεις στα σχολεία του νομού ότι "δεν πρέπει να μείνουν στη δουλειά όσοι έχουν προβλήματα (π.χ. δήθεν κοιμούνται στην τάξη!!!κ.λ.π.), αφού υπάρχουν άλλοι άξιοι που περιμένουν να δουλέψουν". Δηλώνουν ευθαρσώς ότι "ο Ν. 3848/2010 επιβάλλει να μην είναι επιεικείς στην αξιολόγησή τους" και πως "δεν πρόκειται να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό για να μην εφαρμοστεί ένας θεσπισμένος Νόμος"».

Με όλα αυτά, σημειώνει η ΕΛΜΕ, «αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχει καν η αναμονή του ΠΔ για την αξιολόγηση που θα υπογραφεί τον Ιούνιο, γιατί όλοι γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Η νέα θύελλα έρχεται. Είναι προφανές ότι το ΔΣ θα υλοποιήσει την απόφαση της ΓΣ του κλάδου, ώστε να παρεμποδιστεί η υλοποίηση της επίθεσης σε βάρος των εκπαιδευτικών, του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στη μόρφωση.

Η θέση είναι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τέτοιου είδους σεμινάρια. Επιπλέον, καλύπτουμε με τρίωρη στάση εκείνους από τους διευθυντές που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια - καρμανιόλα αλλά και κάθε συνάδελφο που θα συμμετάσχει στις δράσεις του ΔΣ», αναφέρει η ΕΛΜΕ που το επόμενο διάστημα θα κάνει και νέα γενική συνέλευση για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ