Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία από το λουκέτο που έβαλαν στα Λουτρά Κυλλήνης οι ιδιώτες που τα είχαν αγοράσει
Το ξεπούλημα του συγκροτήματος των Λουτρών Κυλλήνης από την κυβέρνηση στην πολυεθνική TUI μέσω του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και τις συνέπειες που έχει αυτό στην τοπική οικονομία, εξαιτίας του ότι ο ιδιώτης έβαλε λουκέτο στα Λουτρά, φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Κοσιώνης. Ο βουλευτής του Κόμματος τονίζει ότι με το κλείσιμο των Λουτρών η τοπική οικονομία που είχε σχεδιαστεί με βάση τη λειτουργία τους έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Μεταξύ άλλων ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε καταγγελία της σύμβασης με τη «Grecotel - TUI» σε βάρος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:
«Στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και εναρμονισμένη πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης η κυβέρνηση ξεπούλησε τα Λουτρά Κυλλήνης στην πολυεθνική TUI, μέσω της "Grecotel" του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Συγκεκριμένα "έβγαλε στο σφυρί" το νέο υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο, που μόλις πρόσφατα κόστισε στον ελληνικό λαό 6,6 δισ., το παλιό υδροθεραπευτήριο, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ συνολικής έκτασης κτισμάτων 29.300 τ.μ., το κάμπινγκ και 2.000 στρέμματα παραθαλάσσιας δασικής έκτασης.
Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, αμέσως μετά την εκποίηση, η πολυεθνική έχει βάλει "λουκέτο" στα Λουτρά.
Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους Δήμους Βαρθολομιού και Κυλλήνης, όπου επαγγελματοβιοτέχνες, καταστηματάρχες και ενοικιαστές δωματίων βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι η οικονομία της περιοχής είχε δομηθεί χρόνια τώρα με προδιαγραφές τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου. Γίνεται φανερό ότι η φιλολαϊκή ανάπτυξη με μοχλό το μεγάλο κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει και πως η μόνη λύση για να "σπάσει" το λουκέτο στα Λουτρά είναι η επαναλειτουργία τους με ιδιοκτησιακό καθεστώς έναν ενιαίο δημόσιο φορέα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός: