Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Μετά την ιδιωτικοποίηση... λουκέτο!

Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία από το λουκέτο που έβαλαν στα Λουτρά Κυλλήνης οι ιδιώτες που τα είχαν αγοράσει

Το ξεπούλημα του συγκροτήματος των Λουτρών Κυλλήνης από την κυβέρνηση στην πολυεθνική TUI μέσω του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και τις συνέπειες που έχει αυτό στην τοπική οικονομία, εξαιτίας του ότι ο ιδιώτης έβαλε λουκέτο στα Λουτρά, φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Κοσιώνης. Ο βουλευτής του Κόμματος τονίζει ότι με το κλείσιμο των Λουτρών η τοπική οικονομία που είχε σχεδιαστεί με βάση τη λειτουργία τους έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Μεταξύ άλλων ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε καταγγελία της σύμβασης με τη «Grecotel - TUI» σε βάρος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και εναρμονισμένη πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης η κυβέρνηση ξεπούλησε τα Λουτρά Κυλλήνης στην πολυεθνική TUI, μέσω της "Grecotel" του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Συγκεκριμένα "έβγαλε στο σφυρί" το νέο υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο, που μόλις πρόσφατα κόστισε στον ελληνικό λαό 6,6 δισ., το παλιό υδροθεραπευτήριο, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ συνολικής έκτασης κτισμάτων 29.300 τ.μ., το κάμπινγκ και 2.000 στρέμματα παραθαλάσσιας δασικής έκτασης.

Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, αμέσως μετά την εκποίηση, η πολυεθνική έχει βάλει "λουκέτο" στα Λουτρά.

Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους Δήμους Βαρθολομιού και Κυλλήνης, όπου επαγγελματοβιοτέχνες, καταστηματάρχες και ενοικιαστές δωματίων βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι η οικονομία της περιοχής είχε δομηθεί χρόνια τώρα με προδιαγραφές τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου. Γίνεται φανερό ότι η φιλολαϊκή ανάπτυξη με μοχλό το μεγάλο κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει και πως η μόνη λύση για να "σπάσει" το λουκέτο στα Λουτρά είναι η επαναλειτουργία τους με ιδιοκτησιακό καθεστώς έναν ενιαίο δημόσιο φορέα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην καταγγελία της σύμβασης με την "Grecotel - TUI" σε βάρος του ομίλου Δασκαλαντωνάκη;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ενιαίου δημόσιου φορέα που θα θέσει τα Λουτρά Κυλλήνης σε άμεση λειτουργία, προσφέροντας εργασία στους κατοίκους της περιοχής και δωρεάν υγεία - περίθαλψη στους ασθενείς επισκέπτες;».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επαναλειτουργήσουν με ιδιοκτήτη το δημόσιο (2001-02-20 00:00:00.0)
"Αράχνιασε" το ΞΕΝΙΑ Κυλλήνης (1998-12-01 00:00:00.0)
Στην GRECOTEL για 44 χρόνια τα λουτρά Κυλλήνης! (1998-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ