Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Να καλυφθούν οι απώλειες πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Τη λεηλασία της περιουσίας των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, μετά από αυτή των Ταμείων και των νοσοκομείων, μέσω του «κουρέματος» καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε άμεση κάλυψη των απωλειών. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τα εγκληματικά αποτελέσματα του "κουρέματος" από το PSI και της πολιτικής της συγκυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών βγαίνουν στην επιφάνεια μέρα με τη μέρα.

Μετά το "κούρεμα" κατά 70% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεων των νοσοκομείων, ήρθε και η σειρά των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα χρήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχαν καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, οδηγήθηκαν στο άγριο σφαγείο μέσω της "νόμιμης" κλοπής του PSI.

Οι επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολών θα είναι δραματικές.

Το "κούρεμα" έρχεται να προστεθεί στην ήδη δραστικά μειωμένη κρατική επιχορήγηση των Ταμείων, νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό που προβλέπεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο από τον Ιούνη.

Με αυτόν τον τρόπο, μετά τα νοσοκομεία, και η μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας οδηγείται σε πλήρη απαξίωση και γίνεται έρμαιο των ορέξεων των μονοπωλιακών ομίλων που χρόνια τώρα καραδοκούν να εισβάλουν και σ' αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, όπως έκαναν με τη Υγεία.

Ετσι, μετατρέπουν την Παιδεία σε αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων, βάζοντας περαιτέρω φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών στη μόρφωση και εκπαίδευση.

Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ξεσηκωθούμε και μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και τους φτωχομεσαίους αγρότες να διεκδικήσουμε άμεσα την κάλυψη όλων των απωλειών από το "κούρεμα" της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Να αυξηθούν άμεσα τα κονδύλια από το κράτος για ΑΕΙ - ΤΕΙ. Δημόσια και δωρεά Παιδεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές των παιδιών μας. Εξω οι επιχειρήσεις από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για το σχέδιο «Αθηνά»(2012-12-12 00:00:00.0)
Χωρίς σίτιση οι σπουδαστές!(2012-06-02 00:00:00.0)
Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2012-03-30 00:00:00.0)
Περισσότερα ψίχουλα στα ΑΕΙ μετά τη «νόμιμη» κλοπή(2012-03-29 00:00:00.0)
«Νόμιμη» κλοπή και σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με το PSI!(2012-03-27 00:00:00.0)
Αμεση αντίδραση με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο(2012-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ