Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΣΚΛΑ ΧΑΝΙΩΝ
Καταγγέλλουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Δωρεάν νερό ύδρευσης για όλους τους κατοίκους του χωριού απαιτούν οι κάτοικοι στα Μεσκλά Χανίων που διαμαρτύρονται και ζητούν να ανακληθούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που έχουν λάβει για το νερό ύδρευσης, που ήρθαν σε συνέχεια τόσων και τόσων χαρατσιών που πλήρωσαν το τελευταίο διάστημα.

Οι κάτοικοι μετά από τη δεύτερη γενική συνέλευση κατοίκων του χωριού που πραγματοποιήθηκε χτες, μετά από κάλεσμα του αγροτικού συλλόγου Μεσκλών, αποφάσισε ότι το νερό ως ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα, τονίζοντας ότι η περιοχή τους είναι πλούσια σε υδάτινους πόρους που τροφοδοτούν και μεγάλο κομμάτι του νομού με τα περισσότερα σπίτια να τροφοδοτούνται με φυσική ροή.

Μάλιστα, οι κάτοικοι ανάγκασαν τον αντιδήμαρχο Πλατανιά (ΠΑΣΟΚ) να δεσμευτεί, παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού, ότι δεν θα πληρωθεί κανένας λογαριασμός του νερού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι η θέση τους για δωρεάν νερό ύδρευσης είναι πάγια, αλλά ιδιαίτερα σήμερα αποκτά επείγοντα χαρακτήρα, που έχουν καταστραφεί οικονομικά από τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, την αύξηση του κόστους παραγωγής και διαβίωσης, τα χαράτσια της ΔΕΗ, την αύξηση των εισφορών σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ και άλλα.

Τέλος, οι κάτοικοι έκαναν ξεκάθαρο στη δημοτική αρχή Πλατανιά (ΠΑΣΟΚ) ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ