Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά στον «Αρβανιτίδη»

Χτες έκαναν παρέμβαση για την επαναπρόσληψη εργαζομένων που απολύθηκαν τη Δευτέρα

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, μαζί με το ταξικό κίνημα, στην επίθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» που κλιμακώνεται με απολύσεις. Χτες το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος της επιχείρησης στα Γιαννιτσά που βρίσκεται επί της οδού Χατζηδημητρίου και απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων που απέλυσε η εργοδοσία τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τις απολύσεις εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα και στην προσπάθεια συγκρότησης σωματείου.

Στην κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ συμμετείχαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης από άλλες πόλεις, που ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας μπαίνουν αποφασιστικά στον αγώνα. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Γιαννιτσών, η οποία πέρασε από όλα τα καταστήματα της επιχείρησης που λειτουργούν στην πόλη.

Με ανακοινώσεις τους στους πελάτες της επιχείρησης και στον εργαζόμενο λαό της πόλης, κατήγγειλαν την απόλυση των δύο εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να καταργήσει την κλαδική σύμβαση και να τους απασχολεί με την εθνική ΣΣΕ, μειώνοντας τους μισθούς τους περίπου κατά 40%.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας - Ημαθίας.

Η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Οι απειλές, η τρομοκρατία, o χαφιεδισμός, η παρακολούθηση δεν έπιασαν τόπο, γι' αυτό η εργοδοσία προτίμησε να αξιοποιήσει την προσπάθεια της προβοκάτσιας. Επιχειρεί να κάμψει το ηθικό και την αντίσταση των εργαζομένων απολύοντας πρωτοπόρους, όσους δε σκύβουν το κεφάλι, κατηγορώντας τους για κλέφτες, στήνοντας μια ολόκληρη πλεκτάνη. Με αυτό το πρόσχημα, απέλυσε τις 2 εργαζόμενες από το κατάστημά της στα Γιαννιτσά. Και αυτή τη φορά όμως η εργοδοσία θα σπάσει τα μούτρα της.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, αλλά και τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να ενισχύσει τον αγώνα για την τελική επαναπρόσληψή τους. Οι απολύσεις είναι εκδικητικές και σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν.

Η συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ είναι ο δρόμος που μπορεί να αποτρέψει τα σχέδια της εργοδοσίας και της πλουτοκρατίας. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ